Потвърдени програми

СТОЛИЦИТЕ НА РУСИЯ: МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ 7HB (от София, връщане-в Бургас)
2550 лв.
Маршрут: Москва-Санкт Петербург-Петерхоф-Царско село-Бургас

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

Маршрут на пътуването: Москва, Санкт Петербург, Петерхоф, Царско село 
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки в хотели с 3/4 звезди (4 нощувки в Москва, 3 нощувки в Санкт Петербург) 
Включен пансион: 7 закуски и 5 вечери 
Дати на отпътуване: 
30.06. – 07.07.2019 
04.08. – 11.08.2019 

1 ДЕН: СОФИЯ – МОСКВА 
Полет на Аерофлот от летище София за Москва. Москва е с население около 11 милиона души, като е най-големият град в Европа и пети в света и е едно от основните политически, икономически, културни и научни средища на континента. В своята история градът е столица първо на средновековното Московско княжество, Руско царство, по-късно на Съветския съюз, а днес на Русия. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка. 

2 ДЕН: МОСКВА 
Закуска. Панорамна обиколка на Москва – площада Пушкин, минаваме покрай сградата на „Болшой театър”, сградата на Президентската администрация, Червеният площад, на който може да видите сградите на мавзолея на Ленин, Историческият музей и църквата „Василий Блажени”. Продължаваме към църквата „Христос Спасител” – най-високата православна църква в света. Продължаваме по Ленинския проспект, минаваме покрай сградата на Московския държавен Университет и спираме за панорамна гледка с фотопауза в парка „Воробьови гори”. Посещение на хълма „Поклонна гора” – парк посветен на жертвите от Втората световна война. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

3 ДЕН: МОСКВА 
Закуска. Посещение на Новодевическия манастир – действащ женски манастир, основан през 1524 г. от Василий III. Манастирът е обграден от назъбена крепостна стена с 12 кули, като е изпълнявал функциите също и на отбранително съоръжение. Продължаваме с посещение на историческия комплекс Кремъл, разположен в централната част на Москва. Първата дървена конструкция на това място е издигната през XII век от времето на първото Московско княжество. Кремъл означава крепост. Разглеждаме Ивановския площад с оръдието Цар Пушка – огромно оръдие, тежащо 40 тона и най-голямата камбана в света Цар Камбана – с тегло 202 тона, църквите „Успенская” – където са се провеждали коронациите на руските царе, „Архангелская” – където са погребвани руските князе и царе и „Благовещенская”. Посещение на Оръжейната палата. Свободно време в центъра на Москва. Нощувка. 

4 ДЕН: МОСКВА 
Закуска. Свободно време или по желание обиколка с московското метро (нужно е закупуването на билети за метрото) и разходка по старинната уличка Арбат - някога на тази улица се е намирал щаба на тайната полиция на руския цар Иван Грозни, а по-късно се превръща в център на аристокрацията на Москва. Ще имате уникална възможност да видите великолепните станции на московското метро – “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и други от най-красивите станции. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

5 ДЕН: МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРБУРГ 
Закуска – сух пакет. Трансфер до Московската гара. Отпътуване рано сутринта за Санкт Петербург с високо скоростния влак САПСАН. Пристигаме в Санкт Петербург. Градът е основан през 1703 г. от Цар Петър I и в продължение на 2 столетия е столица на Руската империя чак до 1918 г., с изключени на период от 40 години когато Петър II премества за кратко столицата в Москва. След Октомврийската Революция през 1918 от съображения за сигурност Ленин отново премества столицата в Москва. Първата сграда изградена в града е Петропавловската крепост, а по-късно е изградена още една крепост под името Кронщат. Днес градът е втори по население в Русия, след столицата Москва. Историческия център е включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното културно наследство. Градът се намира при делтата на река Нева, където тя се влива в Балтийско море. Населението на града е над 4 милиона и половина. Панорамна туристическа програма в Санкт Петербург - Площада на изкуствата, църквата „Възкресение Христово“, Дворцовия площад, Зимния дворец, Невски проспект, църквата Исакиевски събор. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

6 ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ПЕТРОПАВЛОВСКА КРЕПОСТ - ЕРМИТАЖ 
Закуска. Целодневна туристическа програма в Санкт Петербург. Посещение на Петропавловската крепост с Петропавловската Катедрала. Крепостта е най-старата постройка в града, построена със защитна цел от руския цар Петър I, но реално крепостта никога не е била атакувана. Кратка почивка за обяд и продължаваме програмата с посещение на най-големия музей в света – Ермитажа (около 4 часа). Музеят има колекция от над 3 милиона експонати от всички периоди от Каменната ера до XX в. Свободно време в центъра на Санкт Петербург. Нощувка. 

7 ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ПЕТЕРХОФ – ЦАРСКО СЕЛО 
Закуска. Отпътуване за дворцовия комплекс в Петерхоф – бившата лятна резиденция на Руските царе. Комплексът е известен със своите елегантни градини, великолепни дворцови постройки и множество пищни фонтани. Обиколка на дворцовия комплекс. По желание обяд в ресторант. Продължаваме към двореца на Екатерина Велика – Царско село. Двореца е най-изящната работа на прочутия руски архитект от италиански произход – Бартоломео Растрели и е един от най-прекрасните представители на руския Барок. Посещение на дворцовия комплекс с прочутата Кехлибарена стая. Връщане в хотел. Вечеря. Нощувка. 

8 ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ 
Закуска. Трансфер с автобуса и разходка с корабче по река Нева. Градът неслучайно е наричан „Северната Венеция” – ще имате възможност за едно прекрасно изживяване по река Нева и каналите на Санкт Петербург, в комбинация с чудесните гледки към най-големите забележителности на града. Посещение на две от най-значимите църкви за Русия: „Исакиевки събор” – строена в продължение на 40 г. по проект на Огюст Монферан и „Възкресение Христово” (Спа на Крови) - построена е на мястото, където император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Свободно време. Трансфер до летището и отпътуване с полет на Аерофлот към Бургас. 

 

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 2550лв.  2550 лв.  2950 лв.  2320 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • 4 нощувки с 4 закуски и 3 вечери в Москва в хотел с 3/4 звезди
 • 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в Санкт Петербург в хотел с 4 звезди
 • Билет за скоростния влак САПСАН от Москва до Санкт Петербур
 • Самолетни билети София – Москва / Санкт Петербург – Бургас - полети на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж до 10 кг;
 • Летищни такси (в размер на 98 евро към дата 01.07.2017)
 • Всички трансфери по програмата
 • Екскурзия с корабче по река Нева в Санкт Петербург
 • Целодневна екскурзия до Петерхоф и Царско село с включени входни такси
 • Входна такса за Петропавловската крепост
 • Входни такси за църквите „Исакиевски събор” и „Възкресение Христово (Спас на Крови)”
 • Входни такси за Третяковската галерия
 • Входна такса за музея Ермитаж с включени слушалки в цената
 • Входна такса за Московски Кремъл и Оръжейната палата
 • Входна такса за Новодевическия манастир
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводско обслужване на български език с лицензиран местен екскурзовод
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 30 000 евро в ЗАД Армеец.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Виза за Русия - 120 лв. Такса обработка на документи - 40 лв.

Необходим е международен паспорт с период на валидност поне 6 месеца след датата на връщане). Необходима е и една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/. 

 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 70 г. + 20 лв. Лица над 85 г. не могат да бъдат застраховани.
 • Билети за метро и друг обществен транспорт;


ЗАБЕЛЕЖКИ: 

 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 25 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в поредността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Русия.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Летищните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. При необходимост цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.
 • Цените са калкулирани на база курс 1 евро = 60 рубли, при значителна промяна в курса е възможно да се наложи промяна в цената.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 
▪Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата. 
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие. 
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 
▪депозит в размер на 600 лева на човек при записване 
▪доплащане 60 дни преди датата на отпътуване. 

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ: 
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса 
▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит 
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет 
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет 
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души. 
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни

При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет. 
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. 
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията. 
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. 
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания. 
▪Срок за записване: до запълване на свободните места. 
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване). 
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. 
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им. 
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма. 
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон. 
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 19 100 1315 0000824478 /10.01.2019 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2019 до 19.01.2020г., застрахователна сума 75 000 лева. 

Цени

Дата
30.06.2019 г.
04.08.2019 г.