Тръгване от ПЛОВДИВ

МАГИЯТА на РОДОПИТЕ - 1HB (от София и Пловдив)/ 25.06, 10.09.22
115 лв.
Маршрут: СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - БАЧКОВСКИ МАНАСТИР - СМОЛЯН - ПАМПОРОВО - ШИРОКА ЛЪКА - ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА - ПЕЩЕРА „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО” - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:
25.06.2022 г., 10.09.2022 г.

Програма

 

Усетете духа на Родопа планина! Потопете се в морето от преливащи тъмнозелени хълмове, огласяни от звуците на родопската гайда. Вдишайте от кристално чистия въздух. Насладете се на ромона на планинските ручеи и сребърния звън на чановете........

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на Бачковския манастир;
•Разглеждане на Широка лъка;
•Посещение пещера "Дяволското гърло";
•Посещение на Ягодинска пещера
•Разходка в град Смолян
•1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Пампорово;
•Екскурзоводско обслужване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/"ЗД "Армеец" АД

ДАТА : 25.06.2022 - 26.06.2022 г.
ДАТА : 10.09.2022 - 11.09.2022 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА : 115 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:30 ч. - гр. София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище
09:00 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство - център
09:45 ч. - гр. Пловдив - бензиностанция OMV – „Санкт Петербург”.

1 ден. СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - БАЧКОВСКИ МАНАСТИР - СМОЛЯН - ПАМПОРОВО
Отпътуване за Бачковски манастир. Посещение на втория по големина манастир в България - Бачковски манастир „Успение Богородично“, основан през 1083 г. от византийския пълководец Григорий Бакуриани. Отпътуване за град Смолян. Посещение на втория по големина православен храм в страната „Свети Висарион Смоленски”. Отпътуване за Пампорово. Пристигане в Пампорово - Перлата на българските планински курорти. Разположен в сърцето на Родопите, в подножието на вр.Снежанка (1926 м.н.в.), основан през 1933г. Един от най-слънчевите, зимни курорти, който е известен с мекия си средиземноморски климат и е прекрасно място за Вашия уикенд. Настаняване в хотел *** в района на Пампорово . Свободно време за разходка и почивка. Вечеря. Нощувка.

2 ден. ПАМПОРОВО - ШИРОКА ЛЪКА - ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА - ПЕЩЕРА „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО” - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за село Широка лъка, обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи и Национално училище за фолклорни изкуства. Отпътуване към Буйновското ждрело . Там ще имате възможността да посетите Ягодинска пещера .Отпътуване за живописното Триградско ждрело, третото по дължина в България .Ще имате възможност за посещение на пещeра „Дяволското гърло” и да видите най-високия подземен водопад на Балканския полуостров (42 м.).Отпътуване за гр.Пловдив / гр. Пазарджик и гр. София . Пристигане в гр. Пловдив / гр. Пазарджик и гр. София вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•нощувка в хотел *** , в района на Пампорово - 1 закуска и 1 вечеря;
•транспорт с туристически автобус;
•трансфер до/от Ягодинска пещера;
•трансфер до/от пещера Дяволското гърло
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/"ЗД "Армеец" АД
•екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 2 години в стая с двама възрастни без допълнително легло – безплатно;
•настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 25 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Планетариум – 6 лв. възрастни, деца и пенсионери 3 лв !!!! ВАЖНО - Поради ремонтни дейности обектът няма да работи считано от 01.07.2021 г
пещера "Дяволското гърло" – 5 лв. работещи, деца до 12г - 2 лв/ за организирани групи/
Ягодинска пещера - 7 лв.възрастни, деца до 12години - 3лв /за организирани групи !/

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
•Удобни обувки );
•фотоапарат и много, много добро настроение.......

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


 
Цени

Дата
25.06.2022 г.
10.09.2022 г.