Топ оферти

Екскурзия до Верона, Флоренция, Рим, Капри и Неапол - 7ВВ/ 19.04.2019 (самолет от София с трансфер от Пловдив)
1095 лв.
Маршрут: Пловдив* - София - Милано - ВЕРОНА – ПИЗА – ФЛОРЕНЦИЯ – СИЕНА – САН ДЖИМИНЯНО – РИМ – ВАТИКАНА – ПОМПЕЙ – КАПРИ – АМАЛФИ – НЕАПОЛ - София - Пловдив*

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма

 

Екскурзия до Верона, Флоренция, Рим, Капри и Неапол/ 19.04.2019

     8 дни/ 7 нощувки ВВ

 

ВЕРОНА – ПИЗА – ФЛОРЕНЦИЯ – СИЕНА – САН ДЖИМИНЯНО – РИМ – ВАТИКАНА – ПОМПЕЙ – КАПРИ – АМАЛФИ – НЕАПОЛ

                                                                                                                   

ПЪРВИ ДЕН– 19.04.2019– 07.35ч. Отпътуване от летище София за Милано/по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 08.45ч.- Пристигане в Милано.  Отпътуване за романтичната Верона, известна благодарение на Шекспир като “града на Ромео и Жулиета“. Туристическата ни програма ще започне от обширния площад “Бра”,обкръжен от монументалните дворци на Палацо де ла Гран Гвардия на Доменико Куртони,неокласическия Палацо Барбиери и Арена ди Верона - паметника, който е прославил Верона и с който градът с основание се гордее. Издигнат е в началото на 1 век от бетон и веронски камък, който придава особен колорит на монумента.Днес това е несравнимо място за значителни спектакли,лирически опери и е една от големите и вълнуващи открити сцени в света.По елегантната улица „Мацини“ ще достигнем до живописния площад “Ербе” и до „Салона на Верона“- „Пиаца дей Сеньори“. Тук е  внушителния Комунален дворец с високата 87 м Кула на Ламберти, Двореца на Капитана, изящната Лоджия дел Консильо и двореца на фамилия Скалигиери. До малката църква „ Санта Мария Антика“ са Арките на Скалигиери в типична веронска готика.Няма да пропуснем Къщата на Жулиета- с нейната статуя в двора и прословутия балкон,за да спазим поверията, които носят късмет и щастие в любовта. Отпътуване  за Пиза. Разглеждане  Площада на чудесата  /“Пиаца ди Мераколи“/съхранил до наши дни четири забележителни  постройки : Катедралата,впечатляваща с произведения ,в които са заложени едни от най-ранните тенденции на Проторенесанса; Баптистерията, издигната през 13 век,като най-внушителна по размери в света; Закритото гробище „Кампосанто“с галерии от уникални фрески и прах смесен със земя донесена от кръстоносците от хълма на Голгота в Ерусалим; и безспорно най-популярното от четирите чудеса на площада - Наклонената кула- един от най-интересните обекти в туристическия регистър на Европа. Отпътуване за Монтекатини. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 20.04.2019– Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук  едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на  Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Нощувка.

         

ТРЕТИ ДЕН– 21.04.2019– Закуска. Отпътуване  за Сиена- най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване-Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело . Отпътуване  за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова  неговият силует  от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна  Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата  главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“- съхранили безброй произведения на изкуството. Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Рим. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 22.04.2019– Закуска. “Roma, la citta eterna”- Вечния град  Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности  в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим.Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на  Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но  и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е  „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.                                                                                          

 

ПЕТИ  ДЕН– 23.04.2019– Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и  огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение  с екскурзовод- изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един  културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите  на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величествения храм. Свободно време. Нощувка.                                                                                                                                         

 

ШЕСТИ ДЕН– 24.04.2019– Закуска. Отпътуване и разглеждане на Помпей. По желание посещение на един от най- забележителните археологически музеи на открито в света.Тази уникална разходка в далечното минало ще ни даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видим останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнем и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ни очарова с днешното си възкресение от пепелта. Отпътуване за Амалфийското крайбрежие – „най-красивият балкон на Италия“. Така италианците наричат северния бряг на Салернския залив, една удивителна местност между хълмистите склонове на планината Латари и Тиренско море. В скалите, надвиснали над морския бряг, са разположение малки и китни градчета. И в тон с пъстроцветни къщи по склоновете, са уникалната растителност (лозя, маслиновите гори и лимонените дръвчета), малките заливчета и добре скътаните плажове. Панорамна гледка към Позитано, една от перлите на Амалфийската Ривиера, от „терасата на града“. Градчето е построено вертикално върху скалата и достъпът на туристически автобуси е невъзможен. Посещение на Амалфи, градът с най-богата история в региона, който дава името на цялото крайбрежие. В далечното минало тя е влиятелна морска република. Според историческите сведения през периода 9-12 век нейното могъщество и флот се нарежда до тези на Венеция, Пиза и Генуа.В историческия център на града гордо стои Катедралата с фасада от византийска мозайка, вътрешен двор в арабски стил ,красива камбанария и бароков интериор.Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 25.04.2019– Закуска. Свободно време или  по желание екскурзия с кораб до остров Капри –  перлата на Неаполитанския залив, Малкият остров в Неаполитанският залив с периметър не повече от 17 км, с форма на раковина, е едно от местата, което снобите от цял свят, са превърнали в  колония. Богати интелектуалци, представители на артистичния  елит са привлечени от красотата на този фантастичен остров, поетично наречен „островът на морските сирени“. Той предлага безкрайни естествени тераси, чудни гледки към тюркоазеното море, причудливи форми на саклите и изключително красиви пещери. От Марина Гранде ще се изкачим до Пиацета /сърцето на острова/, и ще се отправим към градините на Август, откъдето има гледка към останките от вилата на император Тиберий, към впечатляващия, издълбан като серпантини път в скалите  от индустриалеца Алфред Круп, и прекрасните скални образувания- Фаралиони , превърнали се в символ на Капри. От височината на Анакапри има впечатляваща панорама.Забележителности  тук са не само природните дадености, но и потъналите в зеленина  частни вили, луксозни хотели, имения, престижни бутици. Нощувка.

ОСМИ ДЕН– 26.04.2019– Закуска. Разглеждане на Неапол. Градът в подножието на Везувий съчетава невероятната природна красота с колорита на миналото и динамиката на настоящето.Нашата обиколка ще започне от красивия площад „Плебисцито“, където се намира Кралския дворец, някогашната официална резиденция на Бурбоните и Савойските крале.Срещу него е импозантната църква “Сан Франческо ди Паола“, построена по заповед на Фердинанд 1 по подобие на римския Пантеон .До площада са Театро Сан Карло- една от прочутите опери в света и Галерия Умберто I, построена 1890 г в неоренесансов стил.Ще видим и два известни замъка в Неапол.Маскио Анджоино, известен като новия замък- Кастел Нуово, построен 13 в. от Карл I Анджуйски и Кастел дел Ово/ замъкът- яйце/, който се намира до морето на малкото островче Мегарида. През Римската епоха тук е била крепостта на римския патриций Луций Ликула.През свободното време може да опитаме прочутата неаполитанска пица «Маргарита». Трансфер до летището. 15.40ч.- Отпътуване от Неапол за София. 18.15ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус от летище София до Хасково.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

1095лв.

1495лв.

1045лв.

 

 

Цената включва:

 • 7 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Милано с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
 • Самолетен билет Неапол- София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
 • Медицинска застраховка 

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 45 евро *;  
 • Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;               
 • багаж до 10 кг.с максимални размери 55см.Х40см Х 20см.- 40лв.;
 • Регистриран багаж до 20кг. – 160лв;
 • Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково- 50лв.
 • регистриран багаж до 10 кг.с максимални размери 55см.Х40см Х 20см.- 55 лева.
 • Екскурзия до Капри/билет за кораб, автобусче и водач/- 75 евро*;
 • Разглеждане на Помпей(входна такса,екскурзовод,резервация)- 35 евро*;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция;
 • Билети за транспорт и слушалки в Рим и Флоренция около 15 евро;

 

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

 • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени  храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

 • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

 • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
 • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
 • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
 • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
 • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
 • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Посещение на галерия Уфици

Цена за възрастен: 89.00 BGN
Цена за дете: 69.00 BGN

Посещение на галерия Уфици - ИТАЛИЯ, Флоренция ()

Разглеждане Уфици с професионален екскурзовод, който ще ви запознае с подробности за произведения на изкуството на известни творци като Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело. Административната сграда, превърната в забележителна галерия от Медичите, днес предоставя на обикновения човек достъп до най-невероятните "съкровища" на творческия свят. Последната представителка на фамилията Медичи – Ана Мария, оставя завещание, в което дава следните инструцкии „нито една от картините, статуите, бижутата, книгите и други ценности на Медичите да не бъдат изнасяни извън столицата или територията на херцогството, а да бъдат достъпни за местните и за любопитството на чужденците“. Така съкровищата на Медичите и тяхното културно наследство остават завинаги във Флоренция и всеки човек има възможността да се докосне до това велико изкуство. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Екскурзоводски услуги на български език
 • Входна такса
 • Резервация
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Разходи от личен характер
Цена за възрастен: 79.00 BGN
Цена за дете: 59.00 BGN

Ватикански музеи - ИТАЛИЯ, Рим ()

Посещение на Ватиканските музеи с изкуствовед, разглеждане на Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър”, обгърнал с изящна колонада величествения храм.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Входна такса
 • Резервация
 • Слушалки и изкуствовед на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Разходи от личен характер
Цена за възрастен: 147.00 BGN
Цена за дете: 147.00 BGN

Разглеждане на Капри - ИТАЛИЯ, Капри ()

Поетично наречен синия остров или острова на морските сирени.Малкият остров в Неаполитанския залив с периметър около 17 км и форма на раковина, е едно от местата, което снобите от цял свят са превърнали в своя колония. Супербогаташи, интелектуалци, представители на аристократичния елит са привлечени от магнетичната красота на този райски остров. Посещението на Капри ще ни даде възможност да разберем защо този малък oстров е омайвал древноримските императори Август и Тиберий, а в по-късни времена и големия индустриалец Алфред Круп, шведския лекар и писател Аксел Мунте, медика Емилфон Беринг и много писатели, поети и художници. От живописното пристанище Марина гранде ще се изкачим със зъбчата железница до известната Пиацета, ще се разходим в разкошните градини създадени от Круп, за да се полюбуваме на изключителните гледки към Марина Пикола и причудливите скални форми- Фаралиони.Забележителни тук са и музеите, парковете, пещерите и природните образувания и многото луксозни хотели и частни вили потънали в много зеленина и цветя.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • билет за кораб
 • автобусче
 • екскурзовод на български език
   
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Разходи от личен характер
Цена за възрастен: 69.00 BGN
Цена за дете: 39.00 BGN

Разглеждане на Помпей - ИТАЛИЯ, Помпей ()

Помпей- един от най- забележителните археологически музеи на открито в света.Тази уникална разходка в далечното минало ще ни даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видим останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнем и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ни очарова с днешното си възкресение от пепелта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • входна такса,
 • екскурзовод
 • резервация

 

 

 

 

 

Цени

Дата
19.04.2019 г.