Топ оферти

АТИНА - ОСТРОВ ЕГИНА, ТИНОС И ОСТРОВ МИКОНОС - ЦИКЛАДСКИ ОСТРОВИ - 5ВВ (от Пловдив)
650 лв.
Маршрут: Пловдив-София-КПП Кулата – Солун – Атина-Пирея-о.Егина-Пирея-о.Тинос-о.Миконос*-о.Тинос - Рафина-София - Пловдив

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма

 АТИНА - ОСТРОВ ЕГИНА, ТИНОС И

ОСТРОВ МИКОНОС - ЦИКЛАДСКИ ОСТРОВИ

 

7 дни – 5 нощувки

Цена: 650 лв.

 

25.06 – 01.07.2019

 

Oстров Тинос е четвъртият по големина от Цикладските острови, заключен между Андрос, Сирос и Миконос. В древногръцката митология тук е живял богът на ветровете Еолос. Днес Тинос е посветен на Богородица и е известен като религиозният център на Цикладите. В столицата на острова – Хора се намира и най-голямата забележителност – църквата „Панагия Евангелистрия (в която се помещава стара икона на Св. Богородица). Всяка година на 15 август Тинос приема стотици поклонници за празника, които идват да се докоснат до чудотворната икона.

 

 

1 ден: 25.06 - Отпътуване в 5:00 часа по маршрут: КПП Кулата – Солун – Атина. Пристигане в Атина надвечер. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

 

2 ден: 26.06 - Закуска. Свободно време в Атина за кратка обиколка.

Отпътуване за пристанище Пирея, Атина; 12:30 ч. - отплаване с ферибот за о. Егина; от 13:30 ч. – поклонение в манастирите на о. Егина – манастира “Св. Троица”, където са чудотворните мощи на “Св. Нектарий Егински”; разглеждане на новата църква в манастира, посветена на “Св. Нектарий”; гроба на Св. Нектарий;

15:30–17:30 ч. – Свободно време из гр. Егина, столицата на о. Егина; 18:15 ч. – отплаване с ферибот за Пирея. 19:30 ч. пристигане в Атина. Прибиране в хотела около 20:00 ч.  Свободно време в центъра на града. Нощувка.
 
3 ден: 27.06 – Закуска сух пакет. Ранно отпътуване от Атина за пристанище Рафина.

08:05 ч. отпътувна с ферибот за о. Тинос, „ръчно направения остров“ с 800-те параклиса.

11:20 ч. Пристигане в столицата Тинос. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
 
4 ден: 28.06 - Закуска. Oбиколка на остров Тинос (времетраене около 5 часа )
Тинос се слави със своите четиридесет красиви и живописни села, които като по чудо не са повлияни от туристическия бизнес. Селищата тук са запазили своята автентичност, традиционна характеристика и типична архитектура. Ще започнем със село
Кардиани. Обсипано в зеленина, с прекрасни морски гледки, то ще ви впечатли със своите мраморни чешми, шадравана, каменните оберлихти и уникалната си архитектура. Ще посетим католическата църква „Рождество Богородично-Киура“. Истерния е следващото село и се слави с названието „балкон на Егейско море“, защото гледката от тук към съседните острови е наистина уникална. Пленителните улички с мраморни павета, музеят и множеството работилници на традиционно заселилите се тук ваятели на камък и мрамор, ще ви накарат да го признаете за най-красивото село на острова. Ще продължим към Пиргос, второто по големина селище след Тинос (Хора). Тук се намира училището за изящни изкуства, музеите Халепа и Панормитон Калитехнон, а сградите очароват с ветрилообразните си прозорци и красиви балкони. Ако Пиргос е най голямото село, то Волакс е най-живописното и е нашата следваща спирка. Селцето е сгушено между грамадни късове розов гранит - обли като яйца и оформени в най-причудливи фигури от времето и вятъра, отрупано в диви цветя, това е мястото на Тинос с най-вълнуващите залези. Продължаваме към Арнадос. Тук ще разгледаме манастира Кехровуни от 10-ти век, който е един от най-големите манастири в Гърция. Тук ще ви развълнуват - Килията на сестра Пелагия, в която е получила своите видения, музеят, в който се съхраняват ценни икони от 18 и 19 век, както и прекрасните пейзажи. Ще завършим нашата обиколка със столицата Тинос (Хора). Ще посетим величествената църква „Панагия Евангелистрия“ - построена през 1823 година от най-скъпия тиноски мрамор, дом на чудотворната икона изобразяваща Благовещение. Църковният комплекс е като една своеобразна съкровищница. Тук се намират дарения като портокаловото дърво, изработено от злато и сребро, ризница със златна резба, красиви църковни одежди, множество накити. Музеят съхранява творби на местни скулптори и художници, а картинната галерия пази произведения на майсторите от Йонийската школа. Тези от вас, които желаят, могат да посетят археологическия музей на Тинос, в който може да видите слънчев часовник от 1-ви век пр. Хр. и множество скулптурни находки от светилището на Посейдон и Амфитрита. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Нощувка.


5 ден: 29.06 - Закуска. Свободен ден за плаж или по желание: целодневна екскурзия до о. Миконос. Свободно време за разглеждане на забележителностите на столицата Хора, обяд и шопинг. Връщане обратно в хотела. Нощувка.
6 ден: 30.06 - Закуска. В 14:30 ч. отпътуване от о. Тинос за Рафина (фериботът акостира около 18:30 ч.). Отпътуване за Пловдив.

 

7 ден: 01.07 - Пристигане рано сутринта.

 

Цената включва:

* Транспорт с комфортен автобус

* 2 нощувка със закуска в Атина

* 3 нощувки със закуски на остров Тинос

* Фериботни билети Пирея – Егина – Пирея

* Фериботни билети Рафина – Тинос – Рафина

* Кратка обиколка в Атина

* Туристическа програма на о-в Тинос

* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” /лица над 70 г. имат доплащане – 8 лв. /

* Водач по време на цялото пътуване

 

Цената не включва:

* Еднодневна екскурзия до о-в Миконос с включени фериботни билети: 30 €

 


 

Забележка: Минимален брой туристи:  35

По желание целодневна екскурзия до о. Миконос

Придвижването е с ферибот и пеша (автобусът остава на о. Тинос). След закуска отпътуване от пристанището на о. Тинос за о. Миконос. Пристигане в главния град на острова, върхов пример за цикладска архитектура – Миконос (или известен още като Хора – наименование характерно за почти всички столици на Цикладските острови). Свободно време.


 

По време на престоя си препоръчваме да видите: кварталът „Малката Венеция“; вятърните мелници, централният площад „Маврогенос“; пеликанът Петрос (талисманът на Миконос и една от забележителностите) – като разбира се той не е един, а са много, ще ги срещнете навсякъде, а може и да ги погалите;


 

Кастро – старата част на града, разположена високо над крайбрежната област. Там може да посетите чудесния Фолклорен музей на Миконос, смятан за един от най-добрите в Гърция и църквата „Панагия Парапортиани“.

 

Цени

Дата
25.06.2019 г.