Топ оферти

Солун-Паралия Катерини-Метеора-Темпи-Едеса - 2BB (от Пловдив )
179 лв.
Маршрут: Пловдив - София - Солун - Паралия Катерини - Метеора - Темпи - Едеса - София - Пловдив

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма

 

Екскурзия до Солун – Паралия Катерини – Метеора – Едеса с отпътуване от Пловдив

Дати

07.06; 06.09.2019г.

 

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Цена

179 лв.

Програма:

Ден 1:

05.00ч. Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел”Тримонциум”; 07:00ч. от София от паркинга на стадион “Васил Левски”. Панорамна обиколка на Солун: Бялата кула, Националния театър, Паметника на Александър Македонски, Църквата “ Св. Св. Кирил и Методий ”, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на църквата “Св. Димитър” – Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за Катерини Паралия. Настаняване в хотел***. Свободно време за разходка в курортното градче Катерини Паралия с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални манастири. Посещение на манастира “Св.Преображение” – Големия Метеор и на работилница за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите извори с параклиса Св. Параскева в долината Темпи и попътно минаване край Олимп – планината на гръцките богове. Вечерта по желание посещение на гръцка вечер. Нощувка

Ден 3:

Закуска. Отпътуване за град Едеса. Град, известен в по-новата си история под името Воден, дадено му от българския цар Самуил. Днес мястото е посещавано от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. Ранният следобед отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки + 2 закуски в хотел*** на Катерини Паралия;
 • панорамна обиколка на Солун;
 • еднодневна екскурзия до Метеора;
 • екскурзия до Едеса;
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
 • медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • такси на посещаваните туристически обекти;
 • гръцка вечер при минимум 25 туриста – 25 евро;
 • разходи от личен характер;
 • градска такса – 1.50 евро на ден на стая;

Забележка:

Дете до 7 г. настанено с двама възрастни в една двойна стая – 30 лв. отстъпка.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи  – 7 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса се осъществява според последователността на записване.

При резервация се заплаща депозит в размер от 30 % от пакетната цена, доплащане  до 10 дена преди отпътуване.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това.

Цени

Дата
07.06.2019 г.
06.09.2019 г.