Топ оферти

Нова Година 2020 в Македония и Албания - хотел Unique Resort & Spa 4**** 3HB + Гала вечеря (от Хасково, Пловдив)/ 29.12
465 лв.
Маршрут: Хасково-Пловдив-София-СКОПИЕ– ОХРИД– ЕЛБАСАН– ТИРАНА– ДУРАС– МАНАСТИРА“СВЕТИ НАУМ“ -София-Пловдив-Хасково

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

 

Нова Година 2020 в Македония и Албания - хотел Unique Resort & Spa 3HB/29.12

СКОПИЕ– ОХРИД– ЕЛБАСАН– ТИРАНА– ДУРАС– МАНАСТИРА“СВЕТИ НАУМ“                    

 

ПЪРВИ ДЕН– 29.12.2019– Отпътуване в 05.00ч. от стадион ”Младост“ в гр.Хасково, 06.00ч. от хотел "Тримонциум” в гр.Пловдив, 08.00ч. от стадион „Васил Левски“ в гр.София за Скопие. Пристигане и пешеходна разходка в центъра на столицата на Република Македония: църквата „Свети Спас“ със саркофага на Гоце Делчев, площад „Македония“, историческия квартал „Вароша“. Свободно време за обяд. Престой в Скопие – 2 часа. Отпътуване за Охрид. Пристигане и настаняване в хотел “Unique Resort & Spa”. Вечеря. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 30.12.2019– Закуска. Свободно време в Охрид или по желание еднодневна екскурзия до Елбасан, Тирана и ДурасЕлбасан или Конюх - най-големият град в сърцето на Албания, с над 120 000 жители. Град – смесица от различни култури, различни народи, преминали през годините по тези земи. Затова тук се редуват православни и мюсюлмански здания. Продължаваме към манастира “Свети Иван Владимир” от 9 век, където се намират неговите мощи. Отпътуване към столицата на Албания- Тирана – Пешеходна разходка из забележителностите на града: площада “Скендербег“, Националният музей, Операта, православната църква “Възкресение Христово“, квартал „Блокът“. Свободно време в „забранения град“ – днес е място за забавление на младите хора на Тирана –  център с известни барове, ресторанти, казина. Възможност за обяд.  Продължаваме към Драч /Дурас/  –  известен курортен град на Адриатическо море, на 30 минути от столицата. Разходка и усещане на средиземноморския климат на града: Венецианската кула, Амфитеатъра, един от най-големите на Балканите. Време за кафе и албански сладкиши. Вечеря. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 31.12.2019– Закуска. Пешеходна разходка в Охрид. Тръгваме от паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ до площада в близост до Охридското езеро. Отправяме се към Катедралния храм „Света София“, средновековна базилика, изградена по заръка на княз Борис Михаил Покръстител през 9 век и с чудесни запазени стенописи от това време. Изкачваме се до римския амфитеатър, запазен и реставриран. Някога е побирал 4000 души, които са наблюдавали спектакли и гладиаторски борби на фона на прекрасната гледка към Охридското езеро, църквата „Света Богородица-Перивлепта“, посещение на галерията за икони, църквата „Свети Пантелеймон и Свети Климент, където се намират мощите на Свети Климент Охридски, Самуиловата крепост, откъдето има невероятно красив изглед към цял Охрид и Охридското езеро. Някога е имало 365 църкви в Охрид – във всеки един ден от годината можете да посетите  различна. Сега за повечето от тези църкви  напомнят само руините им, но има и идеално реставрирани, които ще посетим по време на нашата обиколка в стар Охрид. Спускаме се към символа на Охрид в центъра на града - хилядолетния Стар чинар, засаден от Климент Охридски според местни предания и легенди. Там можем да си купим цветни и черно бели графики от града.  Свободно време из Охридската чаршия.Възможност за покупка на сувенири.  ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 01.01.2020– Закуска. Отпътуване за манастира „Свети Наум". По пътя почивка в местността „Градище“, където са открити т.нар. Наколни жилища, издигнати върху дървени колони над повърхността на земята или над воден басейн. Разглеждане на манастира “Свети Наум“, църквата „Св Св. Архангел и Михаил и Гавраил“ , посещение на параклиса на „Света Петка", в който се намира благодатната светена вода.  Кратка почивка на Билянините извори.  Отпътуване за България.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

465лв.

665лв.

345лв.

 

 

Цената включва:

  • 3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел Unique Resort & Spa;
  • Безплатно ползване на уелнес зона, която включва гореща изворна вана, хамам и сауна.
  • Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Unique Resort & Spa с оркестър;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване  по време на екскурзията;  
  • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

  • Еднодневна екскурзия до Елбасан, Тирана и Дурас- 30лв.

 

Информация за хотел Unique Resort & Spa: http://uniqueresort.mk/

Цени

Дата
29.12.2019 г.