Топ оферти

Септемврийски празници на о.Самотраки-Александруполи (от Пловдив)
235 лв.
Маршрут: София - Пловдив - Александруполис - о.Самотраки

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма
Екскурзия до симпатичното гадче Александруполи и разходка из дивите кътчета на о.Самотраки
София - Пловдив - Александруполис - о.Самотраки
 
Ден 1- Пловдив – Александруполис
 
 
22.09.2017 от 235 лв.
 
Тръгване от Пловдив в 06:00 ч. – Пристигане в Александруполис и отпътуване с ферибот за о-в Самотраки.  Пристигане на острова.  Настаняване в хотел.  Вечерта ви препоръчваме да опитате морските деликатеси, които предлагат китните ресторантчета на острова. Нощувка.

Ден 2- остров Самотраки
Закуска. Туристическа програма - ще видите останките от древния град, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена на входа на музея Лувъра в Париж. Следва посещение на Археологическия музей, където се намира копието на богинята на победата Нике. Свободно време за обяд. След обяд ще посетим чаровното градче Хора. Традиционното селище, амфитеатралнопостроено през 15ти век по склоновете на планината Саос е обявено за защитено. Тесни калдъръмени улички, двуетажни каменни къщи с керемидени покриви, павирани улички, това е атмосферата на града. Специфичният архитектурен стил е пример на една най-примитивните форми на жилищна единица в Средиземно море. Ще видим историческото кафе в столицата, построено през 1865г., църквата Успение Богородично (1875г.) с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“. Ще имаме възможност да видим църквата на Христос – Спасителя, Етнографския музей, традиционната фурна и руините на средновековен замък. Градът привлича вниманието на туристите към магазините, стилните кафенета, баровете, таверните и ресторантите. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3- Самотраки - Александруполис - България
Закуска. Отпътуване с ферибот за Александруполис, Туристическа програма в града – ще видите фара, пристанището, крайбрежната улица, старата част на града - множество от тесни улички с китни работилници, магазини за сувенири, ресторанти и кафенета. Отпътуване за България.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
2 нощувки в хотели 2-3* на остров Самотраки;
2 закуски в хотела ; 
Транспорт с комфортен автобус; 
Екскурзовод на български език.
Фериботни такси
 
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Доплащане за тръгване от София при минимум 10 човека - 20 лева в двете посоки ( тръгването ще се осъществи в 4:00 часа от паркинга на стадион Васил Левски ) 
Входни такси за посещаваните туристически обекти; 
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
 
 
Самотраки е наречен „най-мистериозния“ остров на Гърция и през вековете около него витаят много митове и легенди. На острова можете да се гмуркате, да карате колелета, да практикувате алпинизъм и каньонинг. Това е една уникална средиземноморска дестинация за туристи, които обичат активната почивка.
 
 
Цени

Дата
22.09.2017 г.