Тръгване от ПЛОВДИВ

Kрепост ОВЕЧ, резерват СРЕБЪРНА, АЛФАТАР, ШУМЕН - 2HB (от София и Пловдив)/ 13.05, 22.07, 16.09.22
185 лв.
Маршрут: СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - ПРОВАДИЯ - ШУМЕН - СИЛИСТРА - РЕЗЕРВАТ СРЕБЪРНА - АЛФАТАР - ШУМЕН

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:
22.07.2022 г., 16.09.2022 г.

Програма

  Kрепост ОВЕЧ ,резерват СРЕБЪРНА , АЛФАТАР , ШУМЕН

 

Очарованието на резерват Сребърна, величието на крепост Овеч и гостоприемството на Алфатарци ! Отделете един уикенд и обиколете някои от най-емблематичните забележителности в тази част на красивата ни България !

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус
• 2 нощувки в р-на на гр. Шумен 3*
• 2 закуски / 1 вечеря
•Посещение на крепост Овеч - гр. Провадия
•Посещение на Паметник „Създатели на българската държава“ - гр. Шумен
•Посещение на Шуменска крепост
•Посещение на Добруджанска къща в Алфатар - с. Алфатар
•Посещение на резерват Сребърна - с. Сребърна
•Посещение на Турският форт „Абдул Меджиди” / крепост Меджиди табия / - гр. Силистра
•Посещение на водопад Синия вир - с. Медвен
•Представител на туристическата агенция по време на цялото пътуване
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА : 13.05.2022 - 15.05.2022 г.
ДАТА : 22.07.2022 - 24.07.2022 г.
ДАТА : 16.09.2022 - 18.09.2022 г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА : 185 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
•07:00 ч. - гр.София – площад „Александър Невски“.
•08:30 ч. - гр.Пазарджик - Водното стопанство - център
•09:15 ч. - гр.Пловдив – бензиностанция OMV до х-л „Санкт Петербург”.

1 ден. СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - ПРОВАДИЯ - ШУМЕН
Отпътуване за Крепост Овеч - Провадия - един от най-древните градове на България.Смята се,че тук за първи път се заселват хора още преди 7000 г. ,като добиват и търгуват с една от най-ценните суровини - солта . Посещение на една от най-старите крепости в България - крепостта „Овеч”.Тя е изградена от византийците и функционира от 4 век. Днес могат да се видят : напълно обновено мостово съоражение, множество кладенци, стражевите кули, каменна северна порта, затворите на благородниците и на провинилите се граждани, мраморните колони на Омуртаг и др . Отпътуване за гр. Шумен . Пристигане в гр.Шумен. Посещение на Шуменска крепост – една от най – добре проучените и с интересна история крепости в България и паметника ,,СЪЗДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА’’, откъдето се разкрива красива панорамна гледка. Тук се намира най-голямата в Европа мозайка-триптих на открито, която заедно с 21 скулптури символизира идеята за създаването, развитието и възхода на българската държава в периода от VІІ до Х век.. Настаняване в хотел . Вечеря . Нощувка .

2 ден. ШУМЕН - СИЛИСТРА - РЕЗЕРВАТ СРЕБЪРНА - АЛФАТАР - ШУМЕН
Закуска . Отпътуване за с. Сребърна . Природо-научният музей при биосферен резерват "Сребърна" (обект на ЮНЕСКО), който притежава експозиция от препарирани обитатели на резервата. От музея могат да се наблюдават птиците в резервата. Поставена е видеокамера в сърцето на блатото, където гнездят пеликаните и чрез видеовръзка картината и звуците се предават на екран в музея. Около резервата е направена екопътека, като на известно разстояние по нея са построени беседки за отмора и наблюдателни площадки, откъдето могат да се наблюдават птиците. Отпътуване за гр. Силистра . Пешеходна обиколка на гр.Силистра - античният Дуросторум, известен в историята още като Доростол, Диристър, Дристра, Дръстър - е град с близо 2000-годишна история. За пръв път името Дуросторум (в превод "яка, силна крепост") се споменава от римския историк Дион Касий във връзка с преместването на седалището на XI Клавдиев легион от Панония в Дуросторум през 105 г. сл.Хр. от император Траян. Посещение на късноантичната римска гробница, турската крепост Меджиди Табия, Археологически музей , Национален архитектурно–археологически резерват “Дуросторум - Дръстър - Силистра” . Отпътуване за Алфатар.Посещение на Добруджанската къща в Алфатар, която представлява добре уредено добруджанско жилище от края на XIX и началото на XXв. В нея е разгърната експозиция от автентични тъкани, мебели, костюми и лозаро-винарски пособия. Отпътуване за град Шумен . Нощувка .

3 ден. ШУМЕН - С. МЕДВЕН - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска . Отпътуване за с. Медвен - водопад Синия вир. Посещение на забележителната природна местност в Котленския балкан,макар и висок само 4 метра, той образува и живописно езеро при пада си сред горската местност, по която преминава река Медвенска захранваща водопада. Свободно време за снимки сред красивата природа . Отпътуване за гр. Пловдив / гр. Пазарджик / град София. Пристигане в град София вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
• 2 нощувки в хотел 3* в района на гр. Шумен
• 2 закуски и 1 вечеря
• Транспорт с туристически автобус ;
• Посещение на гр. Силистра
• Посещение на гр. Шумен
• Посещение на водопад Синия вир - с. Медвен
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
• Представител на ТА придружаващ пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси:
Крепост „Меджиди табия“ – 2 лв.
Резерват „Сребърна“ – 5 лв.// пенсионери, учащи и лица с ТЕЛК решения - 1 лв
Добруджанска къща в гр. Алфатар - 2,50 лв.
Шуменска крепост - възрастни: 3.00 лв.
Крепост Овеч - 2лв. за пенсионери и 4 лв. за работещи

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

2.При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че не всеки хотел предоставя три отделни легла . В повечето случай третото легло представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/.

ОТСТЪПКИ :
дете до 12 г. настанено с двама пълноплащащи възрастни - минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ :
НЕ СЕ ПРЕДЛАГА ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ !

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран - 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!

Цени

Дата
13.05.2022 г.
22.07.2022 г.
16.09.2022 г.