Топ оферти

Нова Година 2023 в Истанбул дневен преход хотел GOLD 3 *** - 3ВВ + допл. за Гала вечеря (от София и Пловдив)/ 30.12.2022
325 лв.
Маршрут: София - Пазарджик - Пловдив - Истанбул - Одрин - Пловдив - София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:
30.12.2022 г.

Програма

 Нова Година в Истанбул 2023 - GOLD 3*** и Църквата на първия ден.

Три нощувки със закуски плюс три варианта за празнична новогодишна вечеря с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки
Период 30.12.2022 - 02.01.2023
Цена: 325 лева на човек


За желаещи да пътуват със собствен транспорт от цената се приспадат 40 лева на човек.

Резервация с депозит 100 лева на човек, доплащане 20 дни преди датата на заминаване.
В първите мигове на Нова година всеки от нас си пожелава нещо съкровено с надеждата то да се сбъдне в следващите 364 дни. В тази програма ви предлагаме да посетите едно специално място - Църквата от първия ден от месеца в Истанбул. Казват, че на това магическо място желанията, казани от сърце, се сбъдват. Особено тези, изречени в първия ден от първия месец на новата година. Църквата е една от най-древните, още от времето на Константинопол, и се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания. В този храм, посветен на Дева Мария, срещу символична сума, се купуват „сребърни“ или „златни“ ключета. Те олицетворяват желанията на хората, влизащи в църквата. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата са стотици! Можете да се уверите сами. Нова година – нов късмет!

І ден ( 30.12.2022г.) – Отпътуване за Истанбул:
 - 06:00 ч. Стадион Васил Левски  гр. София
 - 07:30ч. от гр. Пазарджик, бензиностанция Shell (на магистралата);
 - 08:30ч. от Бензиностанция 
OMV пред хотел „Санкт Петербург”, гр. Пловдив.
Продължителността на пътуването до Истанбул е в зависимост от преминаването на границата при ГКПП Капитан Андреево. Пристигане следобяд в Истанбул и настаняване в хотелa. 

15:00ч. – Обзорна  екскурзия на Истанбул
Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус:
Тръгване от хотела – пристигане в кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - качване в автобуса. Обиколката продължава в Европейската част на Истанбул – посещава се желязната българска църква “Св.Стефан” – връщане обратно в хотела.
 
ЦЕНА ЗА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА  
ЦЕНА при заплащане в офиса 15 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 20 евро на човек
 
Вечерен тур – по желание и срещу допълнително заплащане
20:45ч. –  Посещение на Рибен ресторант – той се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към БОСФОРА.
Менюто включва: 6 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, основно ястие риба (Ципура или Лаврак), за десерт – сезонни плодове, 2 напитки на човек  (безалкохолни напитки, вино, бира или ракъ - традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон).
 
ЦЕНА ЗА ВЕЧЕРЯ В РИБНИЯ РЕСТОРАНТ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 30 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 35 евро на човек
 
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря, трансфер хотел – ресторант – хотел.
Нощувка
ІІ ден ( 31.12.2022г.) - Закуска в ресторанта на хотела
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
08:30 ч.: Обиколка на Босфора с корабче - Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около 1:30 час и половина.
 
ЦЕНА ЗА тура ОБИКОЛКА НА БОСФОРА С КОРАБЧЕ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 17 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 20 евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел – корабче – хотел, Разходка с корабче, Екскурзоводско обслужване на български език, представител на фирмата през цялото време.
 
10:00 ч. – Посещение на двореца Долмабахче сарай  Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г. /
ЦЕНА ЗА тура ДОЛМАБАХЧЕ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 40 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 45 евро на човек
 
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел,  Представител на фирмата през цялото време и включена входна такса.  
Следобеден тур - по желание и срещу допълнително заплащане
14:00 ч.- Посещение на небостъргача “SAPPHIRE - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул. Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.   
ЦЕНА ЗА ТУРА НЕБОСТЪРГАЧ "SAPPHIRE"  
ЦЕНА при заплащане в офиса 30 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 35евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел - SAPPHIR – хотел,  Представител на фирмата през цялото време и входна такса.
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ-31.12.2022г.
ВАРИАНТ 1 :
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ 
Legacy Ottoman Hotel 5*- 130 EURO
ВАРИАНТ 2 :
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА ЯХТА ПО БОСФОРА - 99 ЕВРО
ВАРИАНТ 3 :
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В ГАР ГАЗИНО - 90 ЕВРО

НОВОГОДИШНО МЕНЮ + много танци и добро настроение:
  ЧЕСТИТА НОВА 2023г. !!!       
 
ІІІ ден ( 01.01.2023г. ) - Закуска в ресторанта на хотела 
Започваме Новата 2023 година с БОНУС – посещение на Църквата на първия ден от месеца. Може да има хиляди църкви, посветени на Св. Богородица в целия свят, но една е църквата, която се намира в Истанбул и се именува Църква на първия ден от месеца. Какво е различното? Църквата се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. Най-силна е енергията на това свято място в първия ден от първия месец на годината.
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
12:30 ч. – Посещение на MОЛ и аквариум „Floria" в който се намира аквариум, терариум и джунгла и e един от най-големите МОЛ-ове в Истанбул (по желание срещу заплащане). За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите  магазини и заведенията на МОЛА.
ЦЕНА ЗА ТУРА МОЛ и АКВАРИУМ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 10 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 15 евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.
 
16:00 ч.- Пеещите фонтани - магията на Азия
Посещение на квартал Аташехир в Азиятската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.
ЦЕНА ЗА ТУРА ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 22 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 25 евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.
 
Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
20:00 ч. - Вечеря на кораб по Босфор - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.
ЦЕНА ЗА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА  
ЦЕНА при заплащане в офиса 45 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 50 евро на човек
 
Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни  и алкохолни напитки напитки в неограничено количество.
Програма: Музика (D.J), Ориенталски танци, Казашки танци, "Ашук Машук" - представяне на една любовна история в Истанбул, фолклорни танци от различни региони на Турция и много изненади. 
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря с програма, трансфер хотел – ресторант – хотел.
ІV ден  ( 02.01.2023г. ) -  Закуска в ресторанта на хотела
Посещение на град Одрин и свободно време за разглеждане на града и най-голямата джамия на Балканския полуостров – Селимие. Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по – красива дори от  Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони.)
 • Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • Пътни и гранични разходи
 • Водач на групата по време на престоя в Истанбул
 • 3 нощувки в хотел Gold  3***
 • 3 закуски на богата блок маса
 • Медицинска застраховка за 5 000 € с асистанс
 • Подарък разходка в град Одрин
 • Подарък - посещение на Църквата на първо число - еднопосочен трансфер

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро. Заявява се при сключването на договора.
 • Разходка с корабче по Босфора - 17 eвро;
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 40 евро (с включена входна такса, беседа с местен екскурзовод и трансфер).
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 22 евро + VIA PORT Disneyland Tuzla
 • Трансфер и посещение на Mall Aqua Florya - 10 евро 
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка - 30 евро
 • Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро;
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро за възрастен и 40 евро за деца до 11.99 години
 • Застраховка „Отмяна на пътуване
 • Празнична Новогодишна Вечеря: на яхта по Босфора шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство- 99euro
 • Празнична Новогодишна Вечеря в Гар Газино шоу програма и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство-90euro
 • Празнична Новогодишна Вечеря в хотел Legacy Ottoman Hotel 5 ***** шоу програма и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство- 130 euro
 • Застраховка за лица от 65г. до 79г. - 8лв 
 • доплащане за единична стая 90 лв
 • доплащане за предни седалки - 40 лв
 • доплащане за двойна седалка - 70 лв
  .   
   

Забележка:

 • фирмата не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите по време на престоя в Истанбул.
 • Туроператора си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.
 • Туроператора си запазва правото на промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 15 туриста.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване.
Заплащане:
 • Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените дати, срокове и условия.
 • Депозит в размер на 10 % от цената на пакета при резервацията
 • Доплащане 20 дни преди отпътуването.

Важно:
 • Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че единият или двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • Минимален брой за провеждането на пътуването са 40 пълноплащащи.
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическият пакет, в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни.

 

 

 •  
Цени

Дата
30.12.2022 г.