Топ оферти

Нова Година 2023 в Истанбул в ELITE WORLD EUROPE HOTEL 5* - 3BB с Гала вечеря (от София и Пловдив)/ 30.12.2022
665 лв.
Маршрут: София - Пловдив - Одрин - Истанбул

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:
30.12.2022 г.

Програма

 Нова Година в Истанбул 2023 - ELITE WORLD EUROPE HOTEL 5***** и Църквата на първия ден.

Три нощувки със закуски плюс празнична новогодишна вечеря с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки
Период 30.12.2022 - 02.01.2023
Цена: 665.00 лева на човек
https://www.eliteworldhotels.com.tr/elite-world-europe-otel.aspx
За желаещи да пътуват със собствен транспорт от цената се приспадат 60 лева на човек.

Резервация с депозит 200 лева на човек, доплащане 21 дни преди датата на заминаване.
В първите мигове на Нова година всеки от нас си пожелава нещо съкровено с надеждата то да се сбъдне в следващите 364 дни. В тази програма ви предлагаме да посетите едно специално място - Църквата от първия ден от месеца в Истанбул. Казват, че на това магическо място желанията, казани от сърце, се сбъдват. Особено тези, изречени в първия ден от първия месец на новата година. Църквата е една от най-древните, още от времето на Константинопол, и се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания. В този храм, посветен на Дева Мария, срещу символична сума, се купуват „сребърни“ или „златни“ ключета. Те олицетворяват желанията на хората, влизащи в църквата. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата са стотици! Можете да се уверите сами. Нова година – нов късмет!
 
І ден ( 30.12.2022г.) – Отпътуване за Истанбул:
 - 06:00ч. Стадион Васил Левски гр. София; 
 - 07:30ч. от гр. Пазарджик, бензиностанция Shell (на магистралата);
 - 08:15ч. от Бензиностанция OMV пред хотел „Санкт Петербург”, гр. Пловдив.
Продължителността на пътуването до Истанбул е в зависимост от преминаването на границата при ГКПП Капитан Андреево. Пристигане следобяд в Истанбул и настаняване в хотелa. Свободно време. Нощувка.

20:00ч. – Посещение на Рибен ресторант – той се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към БОСФОРА.
Менюто включва: 6 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, основно ястие риба (Ципура или Лаврак), за десерт – сезонни плодове, 2 напитки на човек  (безалкохолни напитки, вино, бира или ракъ - традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон).

 
ЦЕНА ЗА ВЕЧЕРЯ В РИБНИЯ РЕСТОРАНТ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 25 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 30 евро на човек
 
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря, трансфер хотел – ресторант – хотел. Нощувка
ІІ ден (31.12.2022г.) - Закуска в ресторанта на хотела
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
Панорамна автобусна обиколка на Истанбул:

Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус:
Тръгване от хотела – пристигане в кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - качване в автобуса. Обиколката продължава в Европейската част на Истанбул – посещава се желязната българска църква “Св.Стефан”.

Обиколка на Босфора с корабче - Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около 1:30 час и половина.

Цената включва: Трансфер хотел – корабче – хотел, Разходка с корабче, Екскурзоводско обслужване на български език, представител на фирмата през цялото време.

Посещение на двореца Долмабахче сарай – Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г. /

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел,  Представител на фирмата през цялото време и включена входна такса.  

 
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ ELITE WORLD EUROPE 5***** 
31.12.2022 от 20:00ч
НОВОГОДИШНО МЕНЮ + много танци и добро настроение:
  ЧЕСТИТА НОВА 2023г. !!!   
    
 
ІІІ ден ( 01.01.2023г. ) - Закуска в ресторанта на хотела 
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
12:30 ч. – Посещение на MОЛ и аквариум „Floria"
 в който се намира аквариум, терариум и джунгла и e един от най-големите МОЛ-ове в Истанбул (по желание срещу заплащане). За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите  магазини и заведенията на МОЛА.
Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.
БОНУС – еднопосочен трансфер за посещение на Църквата на първия ден от месеца.
 Може да има хиляди църкви, посветени на Св. Богородица в целия свят, но една е църквата, която се намира в Истанбул и се именува Църква на първия ден от месеца. Какво е различното? Църквата се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. Най-силна е енергията на това свято място в първия ден от първия месец на годината.
 
Mall Emmar и Пеещите фонтани - магията на Азия
Посещение на квартал Аташехир в Азиятската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.
 
Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
20:00 ч. - Вечеря на кораб по Босфор - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.

Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни и алкохолни напитки напитки в неограничено количество.
Програма: Музика (D.J), Ориенталски танци, Казашки танци, "Ашук Машук" - представяне на една любовна история в Истанбул, фолклорни танци от различни региони на Турция и много изненади. 
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря с програма, трансфер хотел – ресторант – хотел.
ІV ден  ( 02.01.2023г. ) -  Закуска в ресторанта на хотела
Посещение на град Одрин и свободно време за разглеждане на града и най-голямата джамия на Балканския полуостров – Селимие. Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по – красива дори от Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони.
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • Пътни и гранични разходи
 • Водач на групата по време на престоя в Истанбул
 • 3 нощувки в луксозният хотел Elite World EUROPE Hotel 5***** 
 • 3 закуски на богата блок маса
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА Гала вечеря в ресторанта на хотела с богато меню и напитки неограничено количество (бира, вино, ракия, водка и безалкохолни напитки и сокове) - менюто предстой.....
 • Медицинска застраховка за 5 000 € с асистанс
 • Подарък разходка в град Одрин с разглеждане на джамията „Селимие” (най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан)
 • Подарък - посещение на Църквата на първо число еднопосочен трансфер
 • Безплатно ползване на басейн, фитнес, сауна, турска баня

Деца от 0 до 6 години заплащат само 120 лева, когато са настанени с двама възсрастни в стая
 
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро. Заявява се при сключването на договора.
 • Доплащане за самостоятелна стая - 345 лева
 • Разходка с корабче по Босфора - 17 евро
 • Трансфер и посещение на Mall Aqua Florya - 5 евро (входа за Аквариума се заплаща на място 315 TL за възрастен и 270 TL за деца от 2 до 11.99 години)
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 40 евро (с включена входна такса, беседа с местен екскурзовод и трансфер)
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро за възрастен и 35 евро за деца до 11.99 години
 • Вечеря в рибен ресторант - 25 евро
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на MALL Emaar и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17 евро
 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка на лица над 65 години
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
Забележка: Всички екскурзии се осъществяват при минимален брой желаещи 20 човека. Последователността на провеждане на допълнителните мероприятия може да бъде променена. При заявени и платени минимум 4 екскурзии в България отстъпка от 10 % от общата им стойност.

 
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ-оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“ No 68, с номер 1329220051000004/2022г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2022г. до 24:00ч. на 05.05.2023г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 4% и 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване, не по-късно от 10 дни преди датата на заминаване.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Забележка:
 • фирмата не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите по време на престоя в Истанбул.
 • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 15 туриста.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и 
Важно:
 • Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че единият или двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • Минимален брой за провеждането на пътуването са 40 пълноплащащи.
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическият пакет, в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни.

 
Цени

Дата
30.12.2022 г.