Топ оферти

Мини почивка на о.Самотраки - 3ВВ (от Русе, В.Търново, Габрово, Пловдив, София)
369 лв.
Маршрут: Русе-В.Търново-(Варна*-Шумен*)-Габрово-Пловдив-София-Александруполис-о.Самотраки-Палеополис*-Терма-Пахия Амос-Хора-Александруполис-София- Пловдив-Русе

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма

Остров Самотраки (Мини Почивка)

Автобусна програма

4 дни / 3нощувки

Дати

21.06 - 25.06.2019

04.09 - 08.09.2019

 

Варна,Шумен, Разград

429 лв (минимум 15 туриста)

Русе

399 лв

Велико Търново, Габрово

389лв

София

369 лв

 

 Остров Самотраки е всъщност най-южната точка на Рило-Родопския масив. В древността е бил населен от тракийски племена, от където идва и името му. Уникалността на острова са състои в девствената природа с рязко издигаща се планина с гори с чинари, бор, кестени, кедри, кристална течаща вода, с водопади, малки вирове по теченията на планински реки.

 

ПРОГРАМА:

ДЕН ПЪРВИ: Отпътуване от Варна в 02.30ч-от Катедрала „Свето Успение Богородично“ от Шумен-5-ти километър в 3.30ч,от Разград-автогара Разград; в 4.30ч,Русе -5.30ч,Велико Търново –Хотел “Етър“ в 7.00ч,София -9.30ч –Трафик Маркет „Сердика „.Отпътуване за Александруполис. Отпътуване от Александруполис с ферибот за остров Самотраки –пътуването е около 2 часа до осторова. Пристигане на острова. Настаняване в хотел 3*.Нощувка.

ДЕН ВТОРИ: Закуска. Свободно време или по желание екскурзия срещу доплащане. Палеополис с посещение на археологическия музей, където се намира копие от статуята на богинята НИКЕ, оригиналът на статуята се намира в Лувъра –Париж. Посещение на водопада с височина 22 метра намиращ се в близост до река Фоняс. Пътят е достъпен за всяка възрастова група /около 30-40 минути се върви до водопада/.За тези, които не искат да се включат в пешеходния тур до водопада, има в близост кафене и ресторанти, което им дава възможност да изчакат там групата. Отпътуване за село Терма, посещение на селището „Терма“ и термалния извор и безплатния открит басейн с температура на водата /40 градуса/,която е солена. Свободно време за бани. Отпътуване за Пахия Амос –Южния плаж на острова. Свободно вре за плаж. Връщане в хотела късно вечерта. Нощувка.

ДЕН ТРЕТИ: Свободно време или по желание полудневна екскурзия до старата столицата на острова Хора-прекрасно малко градче с тесни улички, разположено на живописен склон, от който се откриват очарователни гледки към морето. Обяд по избор в множеството гръцки тавернички предлагащи вкусна храна. Следобед –свободно време за плаж. Нощувка.

ДЕН ЧЕТВЪРТИ: Закуска. Отпътуване за Александруполис с ферибот –около 2 часа. Туристическа обиколка на централната част на града: Църквата „Св. Никола“, Фара и др. Отпътуване за България.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус -3*

 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Самотраки

 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя

 • Пътни, фериботни и гранични такси

 

Цената не включва:

 • Вечери и обеди;

 • Пътни, фериботни и гранични такси -15 eвро на турист /заплащат се задължително при резервация/

 • разходи от личен характер;

 • входни такси на музеи и обекти за посещение;

 • екскурзия до Палеополис, водопадите на Фоняс и селището Терва -20.00евро на турист, за деца до 12.00 години -10.00евро,провежда се екскурзията при минимум -25 туриста.;

 • полудневна екскурзия до старата столица ХОРА-10€ за възрастен и 5€ за деца до 12.00години.; провежда се екскурзията при минимум -25 туриста.;

 • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ” с. Лимитът на отговорност 350 EUR/USD.

 • За лица над 70 до 85 години - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“. Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;

 • Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

 • ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2019 г.

От 01.01.2018 г. се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:

 • за 5* хотели - 4€ /на турист в стая/ нощувка

 • за 4* хотели - 3€ / на турист в стая/ нощувка

 • за 3* хотели - 1.50€ / на турист в стая/ нощувка

 • 2*, 1* хотели - 0.50€ / на турист в стая/ нощувка

 • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 110.00 лв.

НАМАЛЕНИЕ: Деца до 14.00години с двама възрастни в стая-ползват намаление от основната пакетна цена на програмата -90.00лв !!!

Настаняването в автобуса е по реда на записване.При желание може да си доплатите за предни места:

От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:Относно медицинската помощ – Туроператорът и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 40 човека.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане: В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Важно!!!Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на входните такси публикувани в програмата !Те са били актуални при публикуването на програмата!!!

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:

Варна – Катедрала“ Свето Успение Богородично“

Шумен – отбивка 5-ти километър

Разград –Автогара Разград

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

 


Цени

Дата
21.06.2019 г.
04.09.2019 г.