Топ оферти

Лещен, Ковачевица и Добърско - 2HB (от Пловдив)/ 19.08; 16.09.22
199 лв.
Маршрут: Пловдив-Велинград-Юндола-Банско-Лещен-Ковачевица-Добърско-Пловдив

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

 

По следите на времето в Лещен, Ковачевица и Добърско

Тридневна екскурзия до малките кътчета на България с отпътуване от Пловдив

Дата

 19.08; 16.09.22

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Цена

199 лв

 

 

 

 

 

Програма:

Ден 1:

Отпътуване в 7.00 ч от спирката на ОББ срещу Тримонциум в посока Велинград, Юндола, Банско. Пристигане в града . Туристическа обиколка на Банско. Посещение на църквата „Света Троица“, построена през 1835г. В двора на църквата се издига 30 метрова кула с часовник. По желание посещение на Къщата – музей „Никола Вапцаров”; Къщата – музей „Велянова къща“- паметник от епохата на Възраждането; Къщата-музей „Неофит Рилски“, паметника на Паисий Хилендарски. Свободно време за обяд и за разходка по живописните улички между здрави двукатни каменни къщи-крепости с високи зидове и тежки масивни порти, с дълги стрехи от черна мура. След обед настаняване в хотела. Национален парк „Пирин” и е под защитата на ЮНЕСКО заради разнообразната флора и фауна. Комплексът се намира на разстояние 10 минути с кола от известния зимен курорт Банско. Банско остава атрактивна дестинация през всички сезони на годината, като предлага различни маршрути, по които можете да се насладите на красивата природа. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Отпътуване към село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото е е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Наред с нея имаме възможност да посетим църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Продължаваме към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”.  Връщане в хотела. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Добърско. Посещение на уникалната църква “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която според официалните данни е строена през 1614 година, а според други е от XI век. Тя e обявена е за национален паметник на културата и е един от 100-те туристически обекти. В нея е прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на прочутите майстори от дебърската художествена школа. Селото е изключително живописно.Възможност за обяд в месна механа  с бански специалитети. Отпътуване за Пловдив през седловината Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали. Пристигане в Пловдив привечер.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус за туристически превози;
 • Две нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Банско
 • Ползване на SPA центъра на хотела – вътрешен и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес, чадър и шезлонг;
 • Туристическа програма в Банско
 • Посещение на църквата в с. Добърско
 • Екскурзия до с. Лещен и с. Ковачевица
 • Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Възможност за обяд в местна механа с бански специалитети – 12 лв;
 • Медицинска застраховка – 1 лв на ден ;
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” по Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

 Забележка:

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Внасяне на 30% капаро;
 • Доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • Цената е валидна при минимум 35 човека;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това.

 

Цени

Дата
20.05.2022 г.
08.07.2022 г.
19.08.2022 г.
16.09.2022 г.