Топ оферти

Лещен, Ковачевица и Добърско - 1HB (от Пловдив)
159 лв.
Маршрут: Пловдив-Велинград-Юндола-Банско-Лещен-Ковачевица-Добърско-Пловдив

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:
31.07.2020 г., 21.08.2020 г., 05.09.2020 г., 25.09.2020 г.

Програма

По следите на времето - Лещен, Ковачевица

и Добърско (от Пловдив)

3 дни / 2 нощувки със закуски и вечери


 Дати на отпътуване: 03.07.2020; 31.07.2020 ; 21.08.20 ; 05.09.20; 25.09.2020г.
 Цена от: 
159 лв.

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване в 7.00 ч от спирката на ОББ срещу Тримонциум в посока Велинград, Юндола, Банско. Пристигане в града .Туристическа обиколка на Банско.Посещение на църквата Църква „Света Троица“, построена през 1835г. В двора на църквата се издига 30 метрова кула с часовник. По желание посещение на Къщата – музей „Никола Вапцаров”; Къщата - музей "Велянова къща"- паметник от епохата на Възраждането; Къщата-музей „Неофит Рилски“, паметника на Паисий Хилендарски. Свободно време за обяд и за разходка по живописните улички между здрави двукатни каменни къщи-крепости с високи зидове и тежки масивни порти, с дълги стрехи от черна мура. След обед настаняване в хотела, който се намира в живописната Разложка котловина, заобиколена от величествените Рила, Пирин и Родопи. Национален парк „Пирин” и е под защитата на ЮНЕСКО заради разнообразната флора и фауна. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване към село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото е е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Наред с нея имаме възможност да посетим църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Продължаваме към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Връщане в хотела. Свободна програма. Вечеря.Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Добърско. Посещение на уникалната църква “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която според официалните данни е строена през 1614 година, а според други е от XI век. Тя e обявена е за национален паметник на културата и е един от 100-те туристически обекти. В нея е прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на прочутите майстори от дебърската художествена школа. Селото е изключително живописно.Възможност за обяд в месна механа с бански специалитети. Отпътуване за Пловдив през седловината Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали. Пристигане в Пловдив привечер.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;

 • Две нощувки със закуски и вечери в хотелски комплекс 4* ;

 • Ползване на SPA центъра на хотела - минерални басейни , джакузи, сауна, парна баня, фитнес;

 • Туристическа програма в Банско ;

 • Посещение на църквата в с. Добърско ;

 • Екскурзия до с. Лещен и с. Ковачевица;

 • Екскурзоводско обслужване.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси за посещаваните обекти;

 • Възможност за обяд в местна механа с бански специалитети – 15 лв;

 • Медицинска застраховка - 1 лв на ден ;

 • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване” по Закона за туризма;

 • Разходи от личен характер.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Внасяне на 30% капаро;

Доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;

Цената е валидна при минимум 35 човека;


ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Прави се малък пешеходен преход от пътя до село Ковачевица.

Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност!

 

 

 

Цени

Дата
03.07.2020 г.
31.07.2020 г.
21.08.2020 г.
05.09.2020 г.
25.09.2020 г.