Топ оферти

Екскурзия до Париж, Колмар, Страсбург и Замъците по Лоара - 5BB (от Пловдив* + самолет от София)/ 03.09 PROMO
995 лв.
Маршрут: Пловдив - София - КОЛМАР– СТРАСБУРГ– ПАРИЖ – ДИСНИЛЕНД – ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА “ШАМБОР И ШЕВЕРНИ“ – ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ” - Бове - София - Пловдив*

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма

 

Екскурзия до Париж, Колмар, Страсбург и Замъците по Лоара - 5BB/ 03.09.2019

 

КОЛМАР– СТРАСБУРГ– ПАРИЖ – ДИСНИЛЕНД – ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА “ШАМБОР И ШЕВЕРНИ“ – ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”

 

 

ПЪРВИ ДЕН– 03.09.2019– 06.55ч. Отпътуване от летище София за Базел с полет на WIZZAIR /По желание трансфер до летище София за туристите от  Пловдив/. 08.20 ч.- Пристигане в Базел. Отпътуване за Колмар.  Това красиво френско градче  е разположено в сърцето на Елзас. Разходката в старата част  очарова с разноцветните фасади на високите и тесни декорирани с греди къщи. Впечатляват старинните сгради на митницата, на Пфистер хаус. Удивление буди къщата със стоте глави с нейната фасада от различни човешки лица и  гротескни маски. Най-посещавана е родната къща-музей на Бертолди – авторът на прочутата Статуя на свободата в Ню Йорк. Катедралата „Св.Мартин“ освен с готическата си фасада от вогезки камък, впечатлява и с цветните си стъклописи. Най-голямо очарование има мястото наречено „Малката Венеция“. Като  красива цветна картичка са разположените около каналите приказни къщи с много цветя и зеленина. Отпътуване  и разглеждане на Страсбург. Градът е столица на областта Елзас. Той е разположен на бреговете на река Ил, сгушен в планината Вогезите и е вписан в списъка на ЮНЕСКО. Страсбург е седалище на няколко европейски институции - Съветът на Европа, Еврокорпусът, както и Европейският парламент , Европейския съд за правата на човека. По време на нашата пешеходна разходка ще разгледаме площада“Клебер“ – центъра на Страсбург, където протичат всички тържества на града, площада „Гутенберг” – носещ името на изобретателя на първата печатарска преса, направил истинска революция в книгопечатането. Ще продължим към  старинната къща „Камерцел“,  към една от най-старите аптеки в Европа -“Елен“,  и ще се озовем пред внушителната  Страсбургска катедрала „Света Богородица“. Ще достигнем и до  най-очарователния квартал „Малка Франция“. По желание разходка с кораб по каналите на Рейн* /цената на корабчето не  е включена в екскурзията: 17 евро/. Нощувка.   

                                                                                                                  

ВТОРИ ДЕН– 04.09.2019– Закуска. Отпътуване за Париж. Разглеждане на Париж– градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад “Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения. Нощувка. 

 

ТРЕТИ ДЕН– 05.09.2019– Закуска. Свободен ден в Париж. По желание посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците). Това е една много различна част на Париж, но всички туристи бързат към нея: нощен живот,  кабаре“Мулен Руж“, плас“Пигал“. Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”. Нощувка.     

    

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 06.09.2019– Закуска. Свободен ден или възможност за посещение на:

 • музея Лувър- най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света.Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“.

 

 • „Дисниленд Париж“– увеселителен парк, на 32 км  от центъра на Париж. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. „Дисниленд“ се състои от 2 тематични парка: Дисни парк и Дисни студио. Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети.  Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН– 07.09.2019– Закуска. Своводен ден в Париж или по желание екскурзия до два от замъците по Лоара- “Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори.“Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН– 08.09.2019– Закуска. По желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав.  Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи  оригинали и копия от творби на велики антични ваятели.Трансфер до летище Бове/Париж. 16.25ч.- Отпътуване от Париж за София. 20.05ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

 

 

Цена на човек в двойна/ тройна стая

лв

Цена на човек в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

995лв.

1295лв.

945лв.

 

Отстъпка от цената при записване до 30.07.2019 или до изчерпване на промоционалните места: 70лв.

 

Цената включва:

 • 5  нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Базел с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
 • Самолетен билет Париж-София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Айфелова кула до 3-ти ет./входна такса и резервация/ - 35 евро;
 • Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 22 евро*, за лица до 26 години- безплатно; **
 • Увеселителен парк Дисниленд/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 70 евро;
 • Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 45 евро, до 26г. – 25 евро;*
 • Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро*;
 • Екскурзията до два от замъците по Лоара- „Шамбор“ и „Шеверни“/входна такса и автобусен транспорт/- 70 евро;
 • Увеселителен парк „Дисниленд“ -  70 евро*;
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 150лева;
 • 1 бр. ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23см- 40лв;
 • 1 бр. регистриран багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23см- 55лв;
 • Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково и обратно– 50лв.
 • Сити такса- заплаща се на място

 

*Посещението на Айфеловата кула, кабаре “Мулен Руж”, музей “Лувър”, двореца “Версай“, екскурзията до два от замъците по Лоара  и трансфера до летище София  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

 

Цени

Дата
03.09.2019 г.