Топ оферти

Търговище - Разград - Свещари 1ВВ (от Пловдив)/ 08.10.22
109 лв.
Маршрут: Пловдив – Търговище – Разград - Свещари – Пловдив

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма

 Двудневна екскурзия

до ТЪРГОВИЩЕ, РАЗГРАД , АРХЕОЛОГИЧЕСКИЯ РЕЗЕРВАТ „АБРИТУС” , ИСТОРИКО- АРХЕОЛОГИЧЕСКИЯ РЕЗЕРВАТ – СБОРЯНОВО-АНТИЧЕН ГРАД МИСИОНИС –ВОДОПАД БОАЗА

Дата: 08.10.2022г

Цена: 109 лв

 

Ден 1 : Пловдив – Търговище – Разград

Отпътуване от гр. Пловдив в 07:00 ч. в посока Търговище .Пристигане в града - пешеходна разходка в модерния център на града и във възрожденския квартал Вароша, чийто тесни улички ни връщат назад във времето. Обиколка на емблематичните за града забележителности: Сградата на Земеделската банка в центъра на града, Славейковото училище - Регионалния исторически музей - разказващ за Търговищкия край от праисторически времена до Средновековието, Къщата музей на Никола Симов - знаменосецът на Ботевата чета ; Хаджиангеловата къща - построена през 1863г от тревненски майстори, сградата е образец на възрожденска къща с дърворезбена украса, художествено изписани холкери и модерни за времето си архитектурни детайли , Църквата "Успение Богородично" - изградена в периода 1847 - 1851г на доброволни начела от християните в града, като в строежа са участвали дори и деца. Посещение на парка намиращ се на брега на езерото

Борово око”. Свободно време за почивка и обед. Отправяме се за Разград и Археологическият резерват „Абритус”. Резервата е основан в края на І в. н.е. като римски военен лагер върху руините на старо тракийско селище и се е разраснал до един от най-големите градски центрове в Долна Мизия . Тук е открито най-голямото в страната златно монетно съкровище от V в. - 835 солиди. Настаняване в хотел . Свободно време за разходка в центъра на Разград. Нощувка.

Ден 2 : Разград – Свещари – Пловдив

Закуска . Напускане на хотела и отпътуване за историко-археологическия резерват Сборяново – уникален комплекс, състоящ се от селища, светилища и некрополи от дълбока древност. Посещение на тракийската гробница край с.Свещари . Заради своята уникална архитектура и украса още три години след откриването си – (1985 година) Свещарската гробница е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. Майсторството и изяществото на този забележителен паметник на тракийското изкуство оставят всеки посетител без дъх. Отпътуване към Пловдив. По пътя ще имаме възможността да се отбием и до останките на един старинен град – античният и средновековен Мисионис. Това е древното лице на днешно Търговище. Открояват се 4 основни периода в развитието на Мисионис: римски, започнал през първите векове на новата ера със създаването на града след идването на римляните по нашите земи.;Втория период е ранновизантийски през 5-6 век, когато Мисионис е бил важен икономически и търговски център за региона.Третия период -през 9-10-ти век, по време на Първата българска държава, на територията на Мисионис има старобългарско селище.; И четвъртия период по време на Второто българско царство, когато градът е важен стопански и търговки център. По време на османското нашествие в края на 14-ти век, градът е опожарен и разрушен.

Отпътуване . По пътя спирка до водопад „Боаза”, намиращ се в живописния пролом Дервента, наричан още Търговишки пролом. Разходка и време за снимки в прохладните води на водопада. Имeтo нa мecтнocттa – БOAЗA oзнaчaвa тeceн пpoлoм, дeфилe и мнoгo тoчнo oпиcвa мяcтoтo.

Отпътуване за Пловдив.Пристигане в града вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;

 • 1 нощувки със закуски в хотел *** в Разград;

 • Туристическа програма в Търговище и Разград ;

 • Посещение на Свещарската гробница ;

 • Посещение на Абритус ;

 • Посещение на античният и средновековен град Мисионис.

 • Посещение на водопад Боаза ;

 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:

 • Мед. застраховка” Помощ при пътуване в България” : за лица до 65 г 1 лв на ден ; за лица над 65 г - 1,50 лв на ден;

 • Цена за самостоятелно настаняване: + 20 лв.

 • Входни такси за посещаваните обекти:

Славейковото училище : възрастни 3 лв, пенсионери и ученици 2 лв ;Археологически резерват „Абритус” - 2,50 лв., за деца до 6 г. – 1 лв.,  Историко-археологически резерват „Сборяново” - възрастни – 10 лв., ученици и пенсионери – 5 лв. До Свещарската гробница има още две по-малки гробници – общ билет за посещение: за възрастни – 14 лв., ученици – 7 лв.; Античен град Миционис – групов билет възрастни 2 лв ,деца – 1 лв;

Забележки:

 • Депозит при резервация: 30% от пакетната цена, доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

 • Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. ТА не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец". ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 1306211000032/29.04.2022 на ЗД „ ЛЕВ ИНС" АД - гр. София.

 

Забележка:

 • при резервация 30% като депозит, останалата част до 10 дена преди датата на отпътуване;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това.

 

Цени

Дата
03.09.2022 г.
08.10.2022 г.