Топ оферти

Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали, МАГУРАТА, ВЕНЕЦА и Видин - 1BB (от Пловдив)/ 23.06; 28.07; 25.08.2023
129 лв.
Маршрут: Пловдив- София – Белоградчик –Магурата-Венеца - Видин-Пловдив

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:
23.06.2023 г., 28.07.2023 г., 25.08.2023 г.

Програма

Двудневна екскурзия до

Белоградчишките скали, пещерата «Магура», пещерата «Венеца» и Видин!

Дати: 23.06; 28.07; 25.08.2023

2 дни/1 нощувка

Цена: 129 лева

 

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от Пловдив в 7:00 ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум, по маршрут: София – Белоградчик – Видин. Пристигане и посещение на пещерата « Венеца». Почивка за обяд и възможност за дегустация на северняшки – ТУРЛАШКИ – специалитети в хан „ Мадона ”. Разглеждане на парка и комплекса към него. Отпътуване за Белоградчик. Пристигане и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности - неповторимия природен феномен Белоградчишки скали и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Възможност за организирана вечеря. Нощувка.

 

2 ден: Закуска. Туристическа разходка в центъра на града с екскурзовод. Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост "Баба Вида" – единствената изцяло запазена в страната /Х век/, Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, старата турска поща,художествената галерия,Видинския общински театър, митрополитския комплекс, църквата” Великомъченик Димитрий”, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Свободно време за обяд и разходка в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието. Отпътуване за  пещерата  “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход и представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 метра. Отпътуване за гр. Пловдив и пристигане късно вечерта.

  

Цената включва:

* Транспорт с комфортен  автобус ;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин ;

* Посещение на пещерата Венеца ;

* Посещение на хан «Мадона» с възможност за дегустация на типични северняшки ястия ;
* Посещение на Белоградчишки скали ;

* Посещение на пещера Магурата ;

* Туристическа програма във Видин ;
* Екскурзоводско обслужване по целия маршрут .

 

Цената не включва:

* Медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 65г ; 1,50 лв за лица над 65 г;

* Входни такси за посещаваните обекти ;

* Дегустация в хан «Мадона» ;

* Доплащане за единична стая – 20 лв;

 

Отстъпки : *цена за дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни: отстъпка – 10 лева ;

 

Забележки:
- При посещение на пещерата Венеца и Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни
обувки, снимането в пещерата е разрешено.
–Входна такса за Белоградчишката крепост - 5лв;

-Входна такса за пещерата Венеца – 6лв –възсрастни,ученици и пенсионери-4лв

Входна такса за пещера Магурата – 9 лв - възсрастни,ученици и пенсионери-7лв
Входни такси – Крепостта „Калето” – 5 лв,–крепостта „Баба Вида” – възрастни 4 лв, ученици и
пенсионери – 2 лв ;

Необходими документи: валиден документ за самоличност.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите.

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това. 

Цени

Дата
23.06.2023 г.
28.07.2023 г.
25.08.2023 г.