Тръгване от ПЛОВДИВ

Белоградчишките скали,пещера "Магурата" и крепост Баба Вида - 1ВB (от Пловдив)/ 28.05, 16.07, 24.09.22
110 лв.
Маршрут: ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ - БОТЕВГРАД - пещера ВЕНЕЦА - БЕЛОГРАДЧИК - ВИДИН - ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР - БОТЕВГРАД - СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:
28.05.2022 г., 16.07.2022 г., 24.09.2022 г.

Програма

 

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ,ЗА ДА Я ОБИКНЕШ !
Подземните тайни на пещера Венеца , величието на Белоградчишките скали и допир до многовековната ни история !
Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали, пещера " Венеца ", град Видин

Ние Ви предлагаме:
•Посещение на пещера Венеца
•Посещение на Белоградчишките скали
•Посещение на средновековната крепост " Баба Вида " - Видин
•Посещение на гр. Видин
•Посещение на Черепишки манастир " Успение Богородично "
•1 нощувка в хотел 3* , в района на Видин
•1 закуска ;
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД"Армеец"АД на стойност 1000 лв
•Екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 28.05.2022 - 29.05.2022 г.
ДАТА: 16.07.2022 - 17.07.2022 г.
ДАТА: 24.09.2022 - 25.09.2022 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 110 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
06:00 ч. - гр. Пловдив – спирката на хотел Тримонциум;
06:40 ч. - гр. Пазарджик – Водното стопанство / на 300 метра от хотел Елбрус/.
08:00 ч. - гр.София - площад „Александър Невски“ от страната на ул. Оборище
09:00 ч. - гр.Ботевград - паркинга на читалището

1 ден. ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ - БОТЕВГРАД - пещера ВЕНЕЦА - БЕЛОГРАДЧИК - ВИДИН
Отпътуване за пещера Венеца . Пещерата има много на брой и разнообразни образувания. Могат да се видят ледени кристали, сталактити, сталагмити, арагонитни кристали, гроздовиден сталактит (среща се рядко в българските пещери), калцитни образувания и др. По целия под са разпръснати различни на цвят кристали, дължащи се на кристализацията на водата и минералите в заобикалящите ги скали. Има образувание, оприличено на Дева Мария. Отпътуване за гр.Белоградчик и посещение на Белоградчишките скали , които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България,със своите красиви скални фигури,достигащи на места над 200м.височина и разделени на 3 основни групи.Изключително преживяване с незабравими,спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери.Отпътуване за гр.Видин.Настаняване в хотел 3* в района на гр. Видин . Вечеря . Нощувка.

2 ден. ВИДИН - ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР - БОТЕВГРАД - СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ
Закуска. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град,средновековната крепост „Баба Вида”- единствената изцяло запазена в страната /X век/Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия,поради това е сложна смесица от различни исторически епохи.Възможност да се разходите в Крайдунавския парк,с една от най-красивите градини по поречието. Свободно време . Отпътуване за Черепишкия манастир „ Успение Богородично“. Живописно разположен в Искърското дефиле той е едно от културните средища в страната още с възникването си през XIV век.В него Иван Вазов пише и бележитата си творба „ Една българка“. Свободно време. Отпътуване за Ботевград /София / Пазарджик / Пловдив . Пристигане в Ботевград / София / Пазарджик / Пловдив късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА :
•1 нощувка в хотел 3* , в района на Видин
•1 закуска 
•транспорт с туристически автобус;
•туристическа застраховка при ЗК "Лев Инс " АД / ЗД"Армеец"АД на стойност 1000 лв
•екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
•Белоградчишки скали - 5 лв
•Пещера " Венеца " - 6 лв за възрастни, 3 лв за студенти и 4 лв за пенсионери.
•Крепост „ Баба Вида“ - 5 лв
  • Забележка: Разходката в пещерата е около 1 час, при постоянна температура 12 градуса по Целзиий. Препоръчваме да носите удобни спортни обувки и задължително връхна дреха.
Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ :
•настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ :
•настаняване в единична стая – плюс 40 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!

Цени

Дата
28.05.2022 г.
16.07.2022 г.
24.09.2022 г.