Тръгване от ПЛОВДИВ

ЦВЕТНИЦА В ЗЛАТОГРАД - 1HB (от София и Пловдив)/ 16.04.22
115 лв.
Маршрут: СОФИЯ – ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - ТАТУЛ - ЗЛАТОГРАД - ПЕРПЕРИКОН - КЪРДЖАЛИ – ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

 

ЦВЕТНИЦА В ЗЛАТОГРАД

 

 
Да отпразнуваме заедно един от най - пъстрите и шарени пролетни празници - Цветница в Източните Родопи – Перперикон и Златоград ! Родопите – планината на Орфей, невероятно място събрало в себе си мистицизма на Орфей, завета на траките съхранен в Перперикон, както и уникалния етнографски комплекс „Златоград” в едноименното градче.

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на град Златоград и град Кърджали;
•Посещение на тракийското светилище в с.Татул;
•Посещение на Перперикон;
•Настаняване в хотел 3* в района на Златоград
•1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря;
•Транспорт с туристически автобус;
•Eкскурзоводско обслужване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ДАТА: 16.04.2022 - 17.04.2022 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: с тръгване от София - 120 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Пловдив - 115 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Пазарджик - 115 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
•07:00 ч. - гр.София – площад „Александър Невски“.
•08:30 ч. - гр.Пазарджик - Водното стопанство - център
•09:15 ч. - гр.Пловдив – бензиностанция OMV до х-л „Санкт Петербург”.

1 ден. СОФИЯ – ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - ТАТУЛ - ЗЛАТОГРАД
Тръгване от гр.София ( гр. Пазарджик / гр.Пловдив ), по маршрут София – Пловдив – Златоград. Отпътуване за Татул. Тракийското светилище датира от края на V и началото на ІV хил. пр.Хр. Представлява скален масив с пресечена пирамида на върха. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Пристигане в град Златоград. Настаняване в хотел в/ в района Златоград 3 *.Посещение на „Етнографски ареален комплекс – Златоград” – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да се насладите на прясно приготвеното кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите - “Успение Богородично” - построена през 1834 год. и сградата на най-старата поща в България. Връщане в хотела . Вечеря. Нощувка.

2 ден. ПЕРПЕРИКОН - КЪРДЖАЛИ – ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска.Отпътуване за Кърджали. Посещение на прочутия храмов комплекс „Успение Богородично”, изграден и стопанисван всеотдайно от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф.Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. Отпътуване за гр.Пловдив и гр.София следобяд. Пристигане в гр.София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Нощувка в хотел в района на град Златорад 3* ;
•1 закуска; 1 вечеря;
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
•Екскурзоводско обслужване.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Перперикон – 3 лв.
Татул – 4 лв.
Етнографски ареален комплекс – Златоград – 3 лв.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
•Удобни обувки за радходките на Перперикон, Татул и Златоград;
•фотоапарат и много, много добро настроение.......

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !

Цени

Дата
16.04.2022 г.