Топ оферти

ВИЕНА И НЕЙНИТЕ ПОТАЙНОСТИ - 2ВВ (от София) ПРОМО
245 лв.
Маршрут: София – Белград – Будапеща – Виена - София

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:
31.10.2019 г.

Програма

 

ВИЕНА И НЕЙНИТЕ ПОТАЙНОСТИ / ОКОЛНОСТИ / - 4 дни/2ВВ (от София)

Ние Ви предлагаме : 
 • транспорт с туристически автобус *** снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
 • 2 нощувки със закуски в района на Виена в хотел ***
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро
 • туристическо и информационно обслужване на български език
 • организатор от фирмата, придружаващ групата

ДАТА : 11.07.2019 - 14.07.2019 г. 
ДАТА : 05.09.2019 - 08.09.2019 г. 
ДАТА : 31.10.2019 - 03.11.2019 г. 

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ : 
05.00 ч.- София - площад Руски паметник 

Редовна цена: 349,00 лева 
Промо цена: 185,00 лева 
Задължителни такси: 
 • пътни такси – 30 евро / 60 лева (заплащат се в деня на отпътуване)
Обща цена на пътуването: 245,00 лева (основен пакет + пътни такси) 

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 05:00 ч по маршрут София – Белград – Будапеща – Виена. Пристигане в австрийската столица около обяд. Панорамна обиколка на Виена: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена: Хофбург – бивш имперски дворец, използван за зимна резиденция на австрийското императорско семейство, а днес официална резиденция на австрийския президент. Внушителния комплекс се състои от няколко сгради разположени на обща площ от 240 000 кв.м. и разполага с над 2600 стаи. Като част от комплекса могат да се посетят Националната библиотека, Съкровищницата, Императорските апартаменти, Музея на Сиси, Сребърната колекция. Разходката продължава по ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка. 
2 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до манастира Хайлиген кройц – Зеегроте – Баден. Абатството на Светия кръст е едно от най-значимите в Австрия, тъй като от него започва историята на страната. Основан през XII век, тук са погребани средновековните австрийски херцози от династията Бабенберг. Те идват от Бавария и слагат началото на Австрийското херцогство. Манастирът никога не е разрушаван и до днес и все още е действащ. Той се управлява от монаси от ордена на Цистерциенците. Тук ще може да разгледате красивите градини на манастира, древните сгради и да се насладите на архитектура от готически и бароков стил. На около 15 минути път от австрийската столица Виена се намира и най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте. Някогашна мина, през 1862 г. миньорите построяват параклис на Св. Варвара, за да ги пази. Един ден при взрив, се изливат тонове вода и така се образува подземното езеро. Очарователно е как параклисът се е запазил и до днес. Една от най-интересните атракции на езерото е подземна разходка с лодка в дълбоката 12 м. вода. Следващата ни спирка е в Баден. Сгушен в живописната долина на река Швехат, под хълмистия горски масив Виенски гори, Баден ни потапя в епохата на Бидермайер - малки сгради без показната натруфеност и разточителството на барока и рококото.В района на австрийския град, разположен на 26 км от Виена, се намират 13 топли минерални извори, откъдето идва и името му, което в превод от немски език означава „къпя се“. Връщане във Виена. Нощувка. 

3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Виена. Вечерта опътуване за България. 

4 ден: Връщане в София сутринта. 

Крайната цена включва: 
 • транспорт от и до София с автобус *** снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
 • 2 нощувки със закуски в района на Виена в хотел ***
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро
 • туристическо и информационно обслужване на български език
 • организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора). 

Цената НЕ включва: 
 • посещение на Двореца Шьонбрун – 45 лв. възрастен, 35 лв. деца до 12 г. (резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация за екскурзията; при група минимум 25 души
 • целодневна екскурзия до манастира Хайлиген кройц – Зеергроте – Баден – 25 евро (транспорт и екскурзоводско обслужване при група минимум 25 души)
 • медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8,00 лева, за туристи над 65 год. – 16,00 лева
 • доплащане за единична стая 20 евро за нощувка

Необходими документи: 
 • лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
 • за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка: 
 • Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заявяване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Ориентировъчни входни такси: 
ВИЕНА 
Музей на изящните изкуства: 15 евро възрастни; 11 евро студенти 
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 10 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) - безплатно 
Съкровищницата: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно 
Комбиниран билит: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид: 
13,90 евро възрастни; 8,20 евро деца и младежи (6 – 19 г.), 12,90 евро студенти (19 – 25 г.) 
Двореца Белведере: Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере: 
20 евро възрастни, 17 евро студенти, деца и младежи (до 18 г.) – безплатно; 17 евро за над 65 г. 
Зоологическата градина: 18,50 евро възрастни, 9 евро деца и младежи (6 – 19 г.), деца до 6 г. – безплатно 
Зеегроте: 12 евро възрастни, 8 евро деца (4 – 14 г.) 
резиденцията на Кайзер Франц I в Баден – 6 евро възрастни, деца 3 евро, (6 – 15 г. ), деца до 6 г. - безплатно 
 
 
Цени

Дата
11.07.2019 г.
05.09.2019 г.
31.10.2019 г.