Топ оферти

МАГИЯТА НА СТРАНДЖА И КРАСОТИТЕ НА ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ - 3НВ (от София и Пловдив) 22.09.2022
225 лв.
Маршрут: СОФИЯ -ПАЗАРДЖИК – ПЛОВДИВ – СТАРА ЗАГОРА – РОПОТАМО - ПРИМОРСКО - МАЛКО ТЪРНОВО – МИШКОВА НИВА – БРЪШЛЯН - ПРИМОРСКО - БЕГЛИКТАШ - ПРИМОРСКО - ЗАМЪКА В РАВАДИНОВО - СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

 МИСТЕРИЯТА НА СТРАНДЖА И КРАСОТИТЕ НА ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

...Когато Бог решил да сътвори Странджа се усмихнал. И от тази божествена усмивка тя се родила... – казват хората, живеещи в най-красивата и тайнствена планина, простряла снага на територията на две държави – България и Турция.

Ние Ви предлагаме :
• 3 нощувки в хотел 3* в Приморско – 3 закуски, 3 вечери;
• Посещение на Беглик Таш.
• Посещение на Малко Търново, Мишкова нива и село Бръшлян.
• Посещение на Ропотамо и замъка в Равадиново.
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв към " Евроинс " АД
• Транспорт с туристически автобус;
• Водач от фирмата

ДАТА: 22.09.2022 - 25.09.2022 г.
Престой: 4 дни/ 3 нощувки
ЦЕНА: 225 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
06:00 ч. - гр. София - площад Александър Невски / от страната на улица " Оборище"/
07:30 ч. - гр.Пазарджик - Водното стопанство
08:20 ч. - гр.Пловдив - бензиностанция OMV – „Санкт Петербург”.
09:50 ч. - гр.Стара Загора - бибиотеката - бул. Руски 44

1 ден. СОФИЯ -ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - РОПОТАМО - ПРИМОРСКО
Отпътуване за резерват Ропотамо . Разходка с лодка по Ропотамо – приключение по българската Амазонка. Българската Амазонка както я наричат е дълга почти 50 км, но едва 9 от тях са плавателни. Образува се от реките Росенска и Церовска. Ропотамо се влива в Черно море, чиито води позволяват плаването по нея. Именно в края си реката е най-пълноводна, защото се пълни с морска вода. Местността от двете страни на река Ропотамо е обявена за защитена територия от 1940 г. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти – лиманна част и заливната тереса на река Ропотамо, естествени пясъчни дюни, широколистни гори със средиземноморски елементи, находище на морски пелин, блатото Аркутино , където виреят водни лилии, водна леща, жълта водна роза, папур и камъш. Отпътуване за Приморско. Посещение на Исторически музей - Приморско , където могат да се видят находките от археологическите разкопки на Бегликташ и от подводните археологически проучвания в околността. Там се намира най- богатата колекция от антично духано стъкло . Настаняване в хотел . Вечеря. Нощувка.

2 ден. ПРИМОРСКО - МАЛКО ТЪРНОВО - МИШКОВА НИВА - БРЪШЛЯН - ПРИМОРСКО
Закуска. Отпътуване за Малко Търново. Малко Търново е разположен в сърцето на българска Странджа, в средата на котловина, между реките Резовска и Меча река / Айдере/ . Посещение на Историческия музей, вкл. в списъка на 100-те национални туристически обекта. Експозициите на музей са разположени в 4 възрожденски странджански къщи, които са паметници на културата. В музея има няколко отделни експозиции – археологическа, историческа, етнографска и др. Малко Търново и околностите му предлагат изключително богато разнообразие на природна дадености и едно от тези дадености е Мишкова нива. Тракийското светилище Мишкова нива е едно от чудесата на мистична Странджа. Според учените светилището датира от V – ІІІ в. пр.Хр. Състои се от крепост на върха Голямото градище, рудници в подножието му, могилен некропол, укрепена крайградска вила от римската епоха, както и от т.нар. Голяма могила. А мястото е свързано с легендата за египетската богиня с глава на котка и тяло на жена – Бастет.Тук на Мишкова нива може да се усети силната енергия на Странджа. Отпътуване за село Бръшлян – странджанска идилия и красота в едно село с дълголетна история. Обявено е за архитектурен резерват през 1982 г., всички къщи имат статут на паметници на културата, а 9 от тях са с национално значение. Повечето са на около 200 -300 години, строени са предимно през ХVІІІ – ХІХ в. в типичната Странджанска архитектура. На мегдана се намира църквата“Св.Димитър“ и килийното училище към нея от 17 век, вкопана в земята, често срещан похват, използван заради забраната за издигане на високи храмове по време на османската власт, недалеч се намира се намира и Етнографският музей. Помещава се в автентична местна къща на около 150 г., запазила не само външния си архитектурен вид, но и вътрешната си уредба. Свободно време за разходка из китното селце, където усещаш съхраненото минало. Отпътуване за Приморско, връщане в хотела. Вечеря . Нощувка.

3 ден. ПРИМОРСКО - БЕГЛИКТАШ - ПРИМОРСКО
Закуска. Отпътуване за Беглик Таш. Уникалното тракийско селище Беглик Таш се определя като най-ранното, открито досега тракийско мегалитно селище, скътано в полите на Странджа планина, загадъчно разположен по склоновете на Маслен нос. До 2003 г. мястото остава скрито за очите на изследователите, въпреки че първите сведения за него на братята Шкорпил датират още от 1930 г. Беглик означава данък, а таш – камък. „На времето българите са плащали данък на турците във вид на живот на камък и от там е дошло самото наименование“. Смята се, че светилището е създадено към ХІV в. пр.Хр. от тракийско племе и е функционирало почти 20 века. Скалните блокове, някои с тегло 100 т , са частично обработени и подредени в специфични конфигурации. За траките Беглик Таш е имало магическа сила. Комплексът е свързан с ритуали част от култа към Богинята-Майка, за която свидетелстват подредените във форма на утроба каменни блокове. Впечатляващ е и слънчевият часовник открит там, както и най-големият камък / долмен/ Апостол Таш крепящ се на две точки. Тук отбран кръг от посветени са извършвали тайнствени обреди, за да омилостивят боговете. Връщане в хотела . Свободно време . Вечеря.Нощувка

4 ден. ПРИМОРСКО - ЗАМЪКА В РАВАДИНОВО - СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК
Закуска. Отпътуване за замъка в Равадиново. „Влюбен във вятъра“ ! Звучи красиво и романтично, нали ? Този надпис ще ви посрещне още на входа на най-романтичното и екзотично място по българското Черноморие. Годината е 1996 година, мястото е село Равадиново, а един българин поставя началото на реализирането на своята детска мечта – първата копка по изграждането на мечтания замък от приказките. Година след година пред погледа ни се появяваше ту нова кула, ту изкуствено езеро, параклис или атрактивна статуя. Но вълшебствата не свършват до тук , а именно че през различните части на денонощието целия замък променя цвета си – сутрин е с отенък на розово, през деня е бял, а по полунощ сияе. Това, което го прави още по-уникален, е че е построен във формата на кръст – признък за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие. Казват, че замъка“Влюбен във вятара“ е една уникална атракция , не само за България, но и за любителите на приказните сюжети от цял свят. Свободно време . Отпътуване за гр.Стара Загора / гр.Пловдив / гр.Пазарджик/гр. София.Пристигане в Стара Загора / Пловдив / Пазарджик/София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•3 нощувки в хотел 3* в Приморско – 3 закуски, 3 вечери;
•посещение на Беглик Таш
•посещение на Малко Търново, Мишкова нива и село Бръшлян
•посещение на резерват Ропотамо и замъка в Равадиново
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв към " Евроинс " АД
•водач от фирмата

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ :
•единична стая – плюс 60 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Превоз с джип във втори ден - 15 лв.
Беглик Таш – 4 лв.
Музей Малко Търново – 4 лв.
Музей Бръшлян – 2 лв.
Разходка с лодка по Ропотамо – 10 лв.
Замък в Равадиново – 15 лв./ за групи/ .Пенсионери с ТЕЛК: 10 лева
/ Цена на билета при индивидуално посещение 20 лв /

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!

Цени

Дата
22.09.2022 г.