Топ оферти

ЦВЕТНИЦА В ЛЕСКОВАЦ хотел 3* - 1HB с празнична вечеря (от Пловдив)/ 08.04.2023
145 лв.
Маршрут: ПЛОВДИВ-ПАЗАРДЖИК-ИХТИМАН-СОФИЯ-КАЛОТИНА-НИШ-ЛЕСКОВАЦ -ЦАРИЧИН ГРАД - СОФИЯ - ИХТИМАН - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:
08.04.2023 г.

Програма

 ЦВЕТНИЦА В ЛЕСКОВАЦ !!!

  Да отпразнуваме най-цветния празник в календара - Цветница !


Ние в предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус
• 1 нощувка в района на гр. Лесковац хотел 3*
• 1 закуска / 1 празнична вечеря с музика
• Посещение на гр.Лесковац
• По желание и срещу допълнително заплащане посещение Царичин град и манастирът на Свети Йоан Предтеча в Яшуня / 20 лв. при минимум 20 туриста / с местен ексурзовод
• Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
• Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
• Водач от туристическата агенция придружаващ пътуването;

ДАТА:08.04.2023-09.04.2023 г.
Престой : 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА : 145 лв.
ЦЕНА : с тръгване от София - 140 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
06:30 ч. - гр. Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
07:30 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство
08:20 ч. - гр. Ихтиман - автогара Терзийски
09:20 ч. - гр. София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище

1 ден. ПЛОВДИВ-ПАЗАРДЖИК-ИХТИМАН-СОФИЯ-КАЛОТИНА-НИШ-ЛЕСКОВАЦ
Отпътуване за гр. Лесковац . Градът е известен с гостоприемството си и ежегодния фестивал на скарата .Настаняване в хотел. Свободно време . Празнична вечеря .

2 ден . ЛЕСКОВАЦ- ЦАРИЧИН ГРАД - СОФИЯ - ИХТИМАН - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ
Закуска . Свободно време в Лесковац или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Царичиния град и манастирът на Свети Йоан Предтеча .
Царичи град е археологически обект с изключително значение. Построен е през 6 век на място, характеризиращо се с природна красота и богатство на флора и фауна. Намира се на двадесетина километра от Лесковац, близо до град Лебане. Според проучванията на археолозите градът е построен по време на управлението на римския император Юстиниан (527-565 г.). Изграждайки града из основи, той иска да отбележи трайно мястото на своя произход и да го впише в аналите на римската (византийската) цивилизация. Отпътуване за Яшуня .Посещение на манастирът на Свети Йоан Предтеча .Манастирът представлява център на сръбската духовна и материална култура в района на Лесковац. Заедно с манастира Въведение на Пресвета Богородица, той образува едно цяло, наречено манастирите Яшундж. Манастирският храм е построен през 1517 г., а като ктитор се споменава Андроник Кантакузин, член на известната римска фамилия Кантакузин, оставила голяма следа в историята на сръбското деспотство. Стенописи, разнообразна украса и надписи по храма разказват за историята на неговото изграждане, стенописване и реставрация. Манастирският комплекс се намира на красиво място в покрайнините на село Яшуня, сгушено сред непокътната природа.
Необходимо време: От Лесковац до Царица град около 40 минути път. Предвижда се престой на обекта 90 минути.Връщаме се посока Лесковац и продължаваме до с.Яшуня.От Лесковац до манастира Св. Йоан Кръстител се стига за около 30 минути. Очакваният престой в манастира е до 60 минути. Отпътуване за България .Пристигане в гр. Пловдив късно вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ,НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус
• Гранични и пътни такси
• 1 нощувка в р-на на гр. Лесковац хотел 3*
• 1 закуска / 1 празнична вечеря с музика
• Посещение на гр.Лесковац
• Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
• Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
• Водач от ТА придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер
• по желание и срещу допълнително заплащане посещение Царичин град и манастирът на Свети Йоан Предтеча в Яшуня / 20 лв. при минимум 20 туриста / с местен ексурзовод .

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло (т.е. не е редовно легло). Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ДОПЛАЩАНЕ :
• единично настаняване - 40 лв. / ограничен брой помещения /

ОТСТЪПКИ:
дете до 12 г. - минус 20 лв.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 1306221000380 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в чужбина:
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и копие). Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Цени

Дата
08.04.2023 г.