Топ оферти

ВЕЛИКДЕН в Албания с Охрид - 3НВ (от Варна, Бургас, Пловдив, София)/ 22.04.22
335 лв.
Маршрут: ВАРНА - БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ- СОФИЯ - ОХРИД - ДУРЪС - ТИРАНА - КРУЯ - ДУРЪС - ЕЛБАСАН - СТАРА ЗАГОРА -СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС - ВАРНА

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

 

ВЕЛИКДЕН в ОХРИД и АЛБАНИЯ

 

 
Великденски празници !!!
Екскурзия до Албания - земята на орлите, Охрид и Охридското езеро.

Ние Ви предлагаме :
•1 нощувка в хотел 3* в района на Охрид ;
•2 нощувки в хотел 3* в района на Дуръс / Драч / ;
•3 закуски ; 2 вечери ;
•Транспорт с туристически автобус ;
•Пешеходна обиколка на Охрид – Паметникът на Св. Св. Кирил и Методий, Църквите “Света София”, “Св. Климент Охридски”, “Св. Йоан Канео”, Амфитеатъра, Самуиловата крепост;
•Посещение на манастира „Св. Наум”;
•Пешеходна разходка в Елбасан – Албания - един от най-големите и древни градове в страната;
•Туристическа програма / срещу допълнително заплащане/ в Тирана с посещение на площада на Скендербег, джамията Етем Бей, Часовниковата кула и статуята на Скендербег, Дворецът на културата и др;
•Туристическа програма в Дуръс - един от най-старите градове разположен на Адриатическото крайбрежие;
•Представител на туристическата агенция по време на цялото пътуване;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5000 евро при " Евроинс " АД

ДАТА: 22.04.2022 - 25.04.2022 г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
ЦЕНА: Варна - 345 лв.
ЦЕНА: Бургас - 340 лв.
ЦЕНА: Стара Загора - 340 лв.
ЦЕНА: Пловдив , Пазарджик и София - 335 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•22:00 ч. на 21.04.2022 г. - гр.Варна – Катедралата (Център)
•00:30 ч. на 22.04.2022 г. - гр.Бургас – Булаир - бензиностанция OMV до хотел Мираж
•03:30 ч. на 22.04.2022 г. - гр.Стара Загора - библиотеката бул. Руски №44
04:30 ч. на 22.04.2022 г. - гр. Пловдив - спирката на хотел Тримонциум
•05:15 ч. на 22.04.2022 г. - гр. Пазарджик - Водното стопанство
•07:00 ч. на 22.04.2022 г. - гр.София-площад Александър Невски от страната на ул. Оборище

1 ден. ВАРНА - БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ- СОФИЯ - ОХРИД
Отпътуване за Република Северна Македония.Пристигане в Охрид около обяд, по възможност настаняване в хотел. Отпътуване за Манастир „ Свети Наум". Разглеждане на Билянините извори. Свободно време. Вечеря с жива музика (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

2 ден ОХРИД - ДУРЪС
Закуска.Туристическа програма в Охрид : Пешеходна разходка в града – паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата „Св. Йоан Канео”, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. Отпътуване около обяд за Албания. Панорамна обиколка на Дуръс. Туристическа програма в центъра на града – един от най-старите римски градове в средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разглеждане на крепостта с венецианската кула с амфитеатъра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден. ДУРЪС - ТИРАНА - КРУЯ - ДУРЪС
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Тирана – столицата на Албания. Туристическа програма с разглеждане на площада на Скендербег, Часовниковата кула и статуята на Скендербег - националния герой на Албания, дворецът на Културата, Националния исторически музей, паметника на Майка Албания. Посещение на Круя. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден ДУРЪС - ЕЛБАСАН - СТАРА ЗАГОРА -СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС - ВАРНА
Закуска. Разходка в Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазените си крепостни стени. Около 11 ч. отпътуване от Елбасан. Пристигане в гр. София / гр.Стара Загора / гр.Бургас / гр. Варна след полунощ

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка със закуска в хотел *** в Охрид;
• 2 нощувки , 2 закуски , 2 вечери в хотел *** в Дуръс;
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа програма в Охрид,
• Туристическа програма в Елбасан, Тирана и Дуръс;
• Водач от ТА
• Местен екскурзовод в Охрид и Албания;
• Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5000 евро при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години – минус 40 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 100 лв.;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• вечеря в ресторант с жива музика в Охрид (по желание – организира се на място ~ 25 лева;
• целодневна екскурзия до Тирана и Круя - 15 евро / 30 лв.
• входни такси за посещаваните обекти:
Манастира „Св. Наум” – 100 MKD;
Охрид – църквата "Св. Богородица Перивлепта" 100 MKD
Дуръс – амфитеатъра – 300 леки.
Круя - музея на Скендербег в Круя – 200 леки.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

3.Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!
Цени

Дата
22.04.2022 г.