Топ оферти

ВЕЛИКДЕН В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ - 1HB (от София и Пловдив)/ 23.04.22
130 лв.
Маршрут: СОФИЯ – ПАЗАРДЖИК – ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - КАЗАНЛЪК – ПЛОВДИВ – ПАЗАРДЖИК – СОФИЯ

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

 

ВЕЛИКДЕН В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ !!!
Има едно място в България съчетало най-величествените тракийски гробници и тайнството на розобера превърнат в празник. Там дъхавия аромат на розите носи спомена за древна култура и велики владетели обитавали земите в далечни времена но оставили наследство, което дори и днес впечатлява с изящество и съвършенство. И ако все още се колебаете, това е долината на тракийските царе и розите край Казанлък!

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус
•1 нощувка в хотел 3* района на град Стара Загора
•1 закуска / 1 вечеря
•Посещение на Казанлъшката гробница
•Посещение на гробница „ Голямата косматка „
•Посещение на музей на розата в гр. Казанлък
•Посещение на музея на религийте в гр. Стара Загора
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Водач от туристическата агенция придружаващ групата

ДАТА: 23.04.2022 - 24.04.2022 г.
Престой : 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА : 130 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. София – площад Александър Невски от страната на ул. Оборище
08:30 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство
09:30 ч. - гр. Пловдив - OMV " Санкт Петербург" (ж.к. Кършака)

1 ден. СОФИЯ – ПАЗАРДЖИК – ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА
Отпътуване за град Стара Загора .Посещение на Архитектурен комплекс „Музей на религиите” , култово място в центъра на Стара Загора, почитано като свещено през различни исторически епохи. Проведените археологически проучвания разкриха невероятно наслагване на религиозни практики, извършвани в границите на комплекса: останки от култова яма от началото на ранножелязната епоха (Х - ІХ в. пр. Хр.), езическо светилище, посветено на тракийския конник (ІІ – ІІІ в.), средновековна християнска гробищна църква (края на Х – ХІІІ в.) и мюсюлмански храм (ХV - ХХ в.) – безспорни доказателства за рядко срещана приемственост. Днес най-добре запазена е архитектурата на мюсюлманския храм «Ески джамия», благодарение на признаването за народна старина още през 1927 г. През 1968 г. „Ески джамия” е обявена за национален архитектурно-строителен паметник на културата от Античността и Средновековието, а през 1972 г. стенописите - за паметник на архитектурата и изобразителното изкуство от национално значение. Статутът й на архитектурно-строителен паметник на културата с национално значение е препотвърден през 1975 г. Посещение на античния град Августа Траяна- един от най-богатите градове в римската империя, втори в провинция Тракия след Флипопол. Първото писмено название на града е от 152г – „ Градът на траянците“. В територията му е завещана хилядолетна история за която свидетелстват множеството разкрити останки от антични мозайки, късноантичните християнски църкви – към 7 разкрити, множество монети, останки от богати жилищни сгради. В Стара Загора се намира и Къща-музей "Гео Милев" . Първоначално Къща музей „Гео Милев“ има повече „етнографски“ характер. Стаите – три на брой, са възстановени почти както са изглеждали в началото на миналия век, когато Георги Касабов е бил ученик в Стара Загора. Уредени са мобилни платна със снимков материал и документи, свързани с живота и творчеството на Гео Милев.Родителите и роднините на поета правят първото си голямо дарение – редица ръкописи, писма, рисунки на Гео Милев, както и голяма част от личната му библиотека: книги и списания на няколко езика. Настаняване в хотел. Вечеря . По желание посещение на великденска литургия в храм " Свети Николай " , намиращ се на 300 метра от хотела за нощувка . Нощувка .

2 ден. СТАРА ЗАГОРА- КАЗАНЛЪК – ПЛОВДИВ – ПАЗАРДЖИК – СОФИЯ
Закуска . Отпътуване за "Долината на тракийските царе". Това e името, което археолозите дават на район с около 1000 могилни некропола, край Казанлък. Най-известните от тях са Казанлъшката гробница, в която са запазени уникални стенописи на античната живопис, както и „Голямата Косматка” - гробницата на прочутия тракийски владетел Севт ІІІ. Посещение на Гробницата на Севт III в могила Голяма Косматка . Тя е открита през есента на 2004г. по време на редовни археологически разкопки .Могилата е насипана като свещен хълм през първата половина на V в.пр.Хр. Вероятно през втората половина на века е направена широка траншея в насипа от юг, където е изграден монументален храм, състоящ се от представителна фасада и три помещения. Изградени са от обработени гранитни блокове, като първото (правоъгълно помещение с двускатно покритие) и второто (кръгло помещение с куполно покритие) са от отделни блокове, свързани чрез залети с олово железни скоби. Последната камера е саркофагоподобна, направена чрез издълбаването на един гранитен блок с тегло около 60 тона, върху който е положен втори, оформен двускатно. В помещението са моделирани ритуално ложе и маса . Посещение на Казанлъшката гробница . Тя има специален режим на съхранение. До нея е направено копие в мащаб 1:1, което показва архитектурата, археологическите материали и стенописите на Казанлъшката гробница, която е един от най-значителните паметници на тракийската култура в българските земи, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Посещение на единственият музей в света, посветен на маслодайното растение роза. Музеят на розата се помещава в старата сграда на Института по розата в град Казанлък . Розата е един от символите на България. Отпътуване са гр. Пловдив / гр. Пазарджик и град София . Пристигане вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус
•1 нощувка в хотел 3* района на гр. Стара Загора
•1 закуска / 1 вечеря
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Водач от ТА придружаващ групата

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете от 04 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
Музей на религиите :Входни такси :
Възрастни – 3,00 лв.
Ученици и редовни студенти – 1,00 лв.
Групови посещения от 10 и повече лица – 2,00 лв.
Посетители в неравностойно положение – безплатно

Музей на розата - възрастни - 6.00 лв.
учащи (ученици и студенти) - 2.00 лв.
Деца до 7 години: безплатно

Голямата Косматка
за възрастни - 6 лв.
за учащи (ученици и студенти) - 2 лв.
Деца до 7 години: безплатно

Казанлъшка гробница
възрастни - 6 лв.
за учащи (ученици и студенти) - 2 лв.
Деца до 7 години: безплатно

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!

Цени

Дата
23.04.2022 г.