Топ оферти

ЕВКСИНОГРАД , НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГ - 3BB (от София и Пловдив)/ 15.09.22
240 лв.
Маршрут: СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - СЛ. БРЯГ - ЕВКСИНОГРАД - СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - СЛ . БРЯГ - НЕСЕБЪР- СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:


Програма

 

ЕВКСИНОГРАД , НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГКСИНОГРАД , НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГКСИНОГРАД , НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГ


С ТРЪГВАНЕ ОТ СОФИЯ , ПЛОВДИВ , ПАЗАРДЖИК И СТАРА ЗАГОРА !!!
Посещение на двореца " Евксиноград " !!!
Разходете се с нас в градината и чуйте разказ за Дворцовия парк !

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус
•2 нощувки със закуски в хотел 3* в к-с Слънчев бряг / на 5 минути от плажа и аквапарка /
•Посещение на Двореца " Евксиноград "
•Посещение на Пеперудената къща в курортен к-с "Св.Св. Константин и Елена"
•Посещение на манастир "Св.Св. Константин и Елена"
•Посещение на град Несебър - включен в списъка на паметниците на
Световното културно наследство.
•По желание и срещу допълнително заплащане - Българска вечер с участие на нестинари и фолклорна група в етнографски комплекс „ Село Герана „ с. Оризаре - цена 35 лв. на човек .
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Водач от туристическата агенция придружаващ групата

ДАТА: 15.09.2022 - 18.09.2022 г.
Престой : 4 дни / 3 нощувки
ЦЕНА : 240 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
06:00 ч. - гр. София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище
07:30 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство - център
08:30 ч. - гр. Пловдив - бензиностанция OMV – „Санкт Петербург”.
10:00 ч. - гр. Стара Загора - бившата баня Пиперка

1 ден. СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - СЛ. БРЯГ
Отпътуване за курорта Слънчев бряг . Настаняване в хотела . Свободно време . За желаещите да се потопят в магията на българските традиции и фолклор , отпътуване към
с. Оризаре в 19:30 ч. Магията на нестинарството ! Вечерният спектакъл в „Герана” е проникновение в българското културно наследство. Програмата ще Ви отведе на незабравимо пътешествие през автентични изпълнения, включващи подбор от народни танци и вариететно шоу.Специално внимание заслужават колоритната презентация „Кукери“, представяща национални носии и маски, и спиращото дъха представление „Нестинари“ на мъже и жени, танцуващи върху жарава. Етнографски комплекс „Геран“ има какво да покаже и извън музеите и сцената. Фолклорният ресторант предлага най-доброто от традиционното българско готвене, приготвено от опитни готвачи от най-качествените продукти.Вековете са превърнали тези рецепти в перфектната смесица от вкус, хранителност и баланс. Домашният хляб се прави пред очите Ви, докато оживено приготовление на супи, салати и десерти кипи зад огромните огнени пещи. Българската вечеря обикновенно започва с глътка ароматна ракия или вино. Ще се погрижим да ви бъдат сервирани навреме с предястието, както и да разполагате с колкото пожелаете вино от буретата наблизо. Връщане в хотела около 23:00 ч. Нощувка .

2 ден. СЛ. БРЯГ - ЕВКСИНОГРАД - СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - СЛ . БРЯГ
Закуска . В 09:30 ч. отпътуване за резиденция Евксиноград. Посещение на двореца Евксиноград, строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.. Наречен е Сандрово по умалителното име на италиански език на княза - Sandro. През 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон - Пармска, първа съпруга на Фердинанд I, го преименува на Евксиноград (Гостоприемния град) - от гръцкото име на Черно море (Евксински понт).
Паркът на двореца датира от 1888 г. През годините е преустройван и разширяван, за да добие днешния си пленителен вид - специфична екосистема с много богата колекция от
растителни видове с голяма научна и ботаническа стойност.
Посещение на манастир „св. Константин и Елена“ - единственият действащ манастир в района на Варна. Смята се, че неговото възникване е свързано с чудотворната икона на двамата християнски покровители и с лечебния извор – аязмо. Ценна реликва там е парченце от мощите на Св. Валентин – покровител на влюбените, дарен на манастира от римски кардинали.Възможност за посещение на единствената по рода си в България – къща на пеперудите. Мястото където цветовете оживяват. Множество летящи тропически и екзотични видове посрещат гостите тук- над 60 екземпляра са намерили своя дом във Варна. Мечтите тук оживяват, подобна къща имало и във Владивосток, (Русия) а идеята пренасят едно малко момиченце и семейството му. Отпътуване за Слънчев бряг . Свободно време . Нощувка .

3 ден. СЛЪНЧЕВ БРЯГ
Закуска . Свободно време по интереси . Нощувка .

4 ден. СЛЪНЧЕВ БРЯГ - НЕСЕБЪР- СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска . В 12:00 ч. отпътуване за град Несебър . Посещение на един от най-древните градове в Европа. В старата част на града до днес са запазени ценни исторически паметници от всички епохи, останки от крепостни стени, стари византийски и български църкви, възрожденски къщи от XVIII – XIX в.. Градът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка. Отпътуване за Стара Загора / Пловдив / Пазарджик и София . Пристигане в София около 22:30 ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус
•3 нощувки със закуски в хотел 3* в к-с Слънчев бряг / на 5 минути от плажа и аквапарка /
•Посещение на манастир "Св.Св. Константин и Елена"
•Посещение на Пеперудената къща в к.к-с св.св Константин и Елена
•Посещение на град Несебър - включен в списъка на паметниците на
Световното културно наследство.
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Водач от туристическата агенция придружаващ групата

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•По желание и срещу допълнително заплащане - Българска вечер с участие на нестинари и фолклорна група в етнографски комплекс „ Село Герана „ - цена 35 лв. на човек . Цената включва вечеря с тристепенно меню и консумация на вино , участие на Нестинари и фолклорна група .
•Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • Дворец и парк Евксиноград – индивидуални посещения: 12 лв/човек; групови /над 10 човека-10 лв / човек;
деца до 16 години и пенсионери – 3 лв.
  • Входна такса Пеперудената къща - 2 лв

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

Забележка:
1.Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!
Цени

Дата
15.09.2022 г.