Топ оферти

Синая-Пелеш-Бран-Брашов-Букурещ 2ВВ (от Пловдив)/ 28.10.2022
195 лв.
Маршрут: Пловдив-Русе-Букурещ-Синая-Бран-Брашов-Букурещ-Русе-Пловдив

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:
28.10.2022 г.

Програма

Екскурзия до Румъния
Синая - Замъка Пелеш - Замъка на граф Дракула - Брашов - Букурещ

Дати: 30.04; 29.07; 28.10.2021г.

3дни /2 нощувки

 

Цена: 195ЛВ

 

Програма:

 

1-ви ден: Пловдив – Букурещ – Синая

Тръгване от Пловдив в 6:00 ч. по маршрут Пловдив – Русе – Букурещ – Синая.

Посещение на музея на селото в Букурещ – простиращ се на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк.Това е етнографски комплекс където са реконструирани 50 стари сгради от всички райони на Румъния, показващи историята на архитектурата по селата.Ще се разходим сред къщи в различни стилове, вятърни мелници, дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка.

Пристигане в Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още "Перлата на Карпатите".Пешеходна разходка из центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: Синая – Брашов

Закуска. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът ще Ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен от Крал Карол I в периода 1873 – 1883 г., който като принц е водел румънските войски в Руско – турската война. Свободно време. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – градът, в който е издаден "Рибния буквар" на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква построена през 1383 г. – най–голямото постижение на готическата архитектура, църквата "Св. Вартоломей", Старото кметство и общинският площад. Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание посещение на типичен румънски ресторант с жива музика /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3-ти ден: Букурещ – Пловдив

Закуска. Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа. Разглеждане на румънската столица –град на контрастите, известен още като ”Малкия Париж". Панорамна обиколка  на града с екскурзовод: Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента на Румъния /отвън/. Свободно време за разходка в Стария квартал „Липскания”. Тук се намират запазени ханове и автентичната бирария „Кару ку бере” / каруца с бира/. Около 14ч отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* Транспорт с лицензиран автобус ;
* 2 нощувки със закуски в 3 * хотел ; * Разходка из планинския курорт Синая ; *Панорамна туристическа обиколка на Букурещ с местен екскурзовод ;

*Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване ;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден

Входни такси са ориентировачни и се препотвърждават към датата на пътуване:

* Посещение на замъка Пелеш (не включва входна такса) ;
Посещение на замъка на Граф Дракула в Бран (не включва входна такса) ;
Посещение на град Брашов - 20евро;


* Черната църква – 10
RON
* Замъка Бран : Възрастни: 45
Lei (6.6€) ;Пенсионери(65+): 35Lei (4.5€) ;Студенти: 25Lei (3.3€);Ученици: 10Lei (1.5€) ;Видеозаснемане: 20Lei (4.5€)
* Замъка Пелеш –
40 LEI за възрастни, за пенсионери 20 LEI 10 LEI за деца
* Музей на селото – Букурещ –
20 LEI за възрастни, за пенсонери-10 LEI 5 LEI за деца
* Билет – Въжена линия Брашов – 12
LEI
* Други музеи и обекти посещавани по желание

Доплащане за единична стая 60 лв

Парична единица в Румъния – Лея (RON)

Телефонен код за Румъния: +40

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Mинимален брой участници: 40

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това.

 

Цени

Дата
28.10.2022 г.