Топ оферти

Двудневна екскурзия до Велико Търново, Трявна, Боженци - 1BB (от Пловдив)
79 лв.
Маршрут: Пловдив – Шипка – Етъра – Соколски манастир – Габрово – Боженци – Велико Търново – Дряновски манастир – Трявна – Пловдив

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: BB
Дати на отпътуване:
24.10.2020 г.

Програма

 Двудневна екскурзия до Етъра - Габрово - Велико Търново - Трявна и Боженци

 

Дати: 27.06 ; 18.07;12.09; 24.10.2020г
2 дни / 1 нощувка

Цена: 79 лв.

Програма:

1-ви ден: Отпътуване в 07:00ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум. Преди обед пристигане в с. Шипка и посещение на Храм-паметникът „Рождество Христово“. Отпътуване и разглеждане на Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“- представляващ възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. Отпътуване към Соколски манастир - основан през 1833 г. от архимандрит Йосиф, наречен по-късно Соколски, по името на местността. Манастирът е бил за кратко и болница по време на руско–турската освободителна война. В параклиса на манастира "Свето Благовещение" са запазени ценни старинни икони на “Исус Христос” и “Света Богородица с младенеца”, изографисани от Захари Зограф.
Отпътуване към Габрово - живописно разположен по поречието на река Янтра. Посещение на Дома на хумора и сатирата - визитната картичка на града. Пешеходна разходка в центъра на града и време за обяд и отдих. Отпътуване за Боженци. По пътя можем да се отбием за дегустация в мандра за сирене и кашкавал. Пристигане в с. Боженци. Разглеждане на  архитектурно-исторически резерват ,,Боженци”- ще се разходим по калдъръмените улички  и ще разгледаме характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,,Пророк Илия‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. По желание организирана вечеря.


2-ри ден: Закуска. Туристическа разходка във Велико Търново. Градът който два пъти е бил столица на България – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Посещение на крепостта „Царевец”, музея на „Восъчните фигури”. Ще се разходим и по калдъръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Свободно време за обяд.

Отпътуване за Дряновски манастир. Разглеждане на манастира ,,Свети Архангел Михаил”, който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското въстание.

Отпътуване за гр. Трявна. Туристическа програма в Трявна - град музей, който съхранява сътвореното от тревненските възрожденски майстори. Пешеходна разходка из града - стария площад ,,Капитан дядо Никола” с часовниковата кула от 1814 г., Тревненското школо с музея на занаятите, Гърбавият мост  от 1844-1845 г., Даскаловата къща. Възможност за разглеждане къщата-музей Ангел Кънчев, Славейковата къща, Църквата Свети Архангел Михаил.
Свободно време за разходка из търговската улица, която местните наричат ,,Витошка”.
Към 17:00 ч. - отпътуване за Пловдив. Пристигане
в града вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен  туристически автобус;

 • Нощувка със закуска в хотел във Велико Търново;

 • Туристическа програма в Етъра, Габрово, Велико Търново, Трявна и Боженци;

 • Посещение на Соколски манастир;

 • Посещение на Дряновски манастир;

 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

 

Цената не включва:

 • Туристическа застраховка: за лица до 65 г - 1 лв. на ден, за лица над 65 г-2 лв. на ден;

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти:

 • Застраховка- Отмяна на пътуване – 2,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Издава се само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец;


Отстъпки:

 • Дете до 12г. пътуващо с двама възрастни –  отстъпка  10 лв;


Доплащане:

 • Доплащане за единична стая -  20 лв;


Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;

 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Приблизителни входни такси: Дом на хумора и сатирата - 3 лв. (възрастни); 1,50 лв. (учащи, студенти, пенсионери); Входна такса за АЕК “Етър” - 6 лв.; В Трявна: комбиниран билет за три обекта – 6лв ; Боженци – 4 лв, Крепостта „Царевец” – 3лв ;


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com

Гарант на Крис тур по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК „Лев Инс” АД, застрахователна полица №13062010010296/21118403/29.04.2021г.


 

 

Цени

Дата
27.06.2020 г.
18.07.2020 г.
12.09.2020 г.
24.10.2020 г.