Топ оферти

ДУБРОВНИК - БУДВА - КОТОР - МОСТАР (от Пловдив)
289 лв.
Маршрут: Пловдив - София - Мостар - Дубровник - Котор - Будва - София - Пловдив

Продължителност: 5 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: HB
Дати на отпътуване:


Програма

 ДУБРОВНИК - БУДВА - КОТОР - МОСТАР

Цена: 289 лв. от София
 
Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е мястото, което ще утоли жаждата Ви за знания и нови интересни впечатления!


Програма:

ДЕН 1 – Отпътуване от Пловдив в 18.00 ч. Дом на Културата Борис Христов ( заплаща се допълнително ) за Дубровник. От София в 20.00 ч паркинга на стадион Васил Левски.НОЩЕН ПРЕХОД
ДЕН 2 - Преминаване и разглеждане на Мостар (Старият мост, който е под закрилата на Юнеско, Къщата на Муслибиегович отвън и Карагьоз бей джамия). Пристигане в Неум, град на море.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 3 – Закуска.  Отпътуване за Котор (Разположен в най-южния фиорд в Европа - Которския залив (BokaKotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич; обявен от ,,ЮНЕСКО’’ за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата ,,Св.Трифон”, църквите ,,Св. Лука’’ и ,,Св Мария”, ,,Св. Николай Чудотворец’’.
Отпътуване за Будва. Пешеходна обиколка на старата част – крепостните стени, Католическата църква, старата църква ,,Санта Мария ин Пунта”, църквата ,,Св.Троица”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4 – Закуска.Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Отпътуване към България 19`:00ч. Нощен преход.
ДЕН 5 – Пристигане в София и Пловдив.
 
Цена за възрастен: Цена за дете до 12 години, настанено с двама възрастни:
289 лева 260 лева
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Цената включва:

– транспорт с туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
– 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел **/*** в района на Неум;
– туристическа програма в Мостар, Будва, Дубровник, Котор;
– екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
-- 
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”  за лица до 65 години
-- Местни екскурзоводи в Дубровник, Котур и Будва;

 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Цената не включва (цените са ориентировъчни):

– Доплащане за отпътуване от Пловдив - 20лв. ( в двете посоки)

– Крепостните стени – Дубровник : 18 евро;
-- Лифт Дубровник 15 Евро
– Екскурзия с корабче до остров Локрум с включена входна такса 20 евро на човек/ 15 евро за дете до 12 години-  при минимум 20 туриста

– Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” от 65г до 79г.- 4лв./ден

– Доплащане за единична стая: 50 лева;
– Туристическа такса от 1,50 Евро на вечер/заплаща се на рецепцията на хотела/.

 
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:    40 човека

 

 СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ с "Групама Застраховане“ ЕАД - гр. София, бул. Цариградско шосе №47, полица номер 75001700000324/2017г. с валидност от 00:00ч. на от 06.04.2017г. до24:00ч. на 10.05.2018г.
Лица над 80 г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!
 
01.09.2017 от 289 лв.
 
 
21.09.2017 от 289 лв.
 
Цени

Дата
01.09.2017 г.
21.09.2017 г.